Gazete Vatan Logo
Futbol Timsah kafasında sona gelindi

Timsah kafasında sona gelindi

BURSASPOR’un simgesi olan timsahın görünümünde inşa edilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda, son aşamaya gelindi. Bu amaçla oluşturulacak timsahın geciken baş kısmının inşasının tamamlanma çalışması sürüyor.

Timsah kafasında sona gelindi

Sürecin hızlandırılması için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Cemdemir A.Ş. tarafından yapılan imalatlarda sona gelindi. Çelik konstrüksiyon olan timsahın baş bölümü iyice şekillenirken, önümüzdeki günlerde yeşil örtü ile kaplanmaya başlayacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Altepe, “Mühendislik açısından çok zor konstrüksiyon. İmalatlar büyük ölçüde tamamlandı. Son hazırlıklar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde kafa yeşil örtü ile kaplanmaya başlayacak ve Ramazan Bayramı’ndan sonda da bu işlemin tamamlanmasını bekliyoruz. Panoramik manzarası ile Bursa’ya değer katacak stadyum, kafa bölümünün bitmesiyle de dünyanın marka statları listesindeki yerini koruyacak. Düğün salonu ve kafe olarak kullanılabilecek alanlarla da Bursaspor’a gelir sağlanmış olacak” diye konuştu.