Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Tire'POLİS' bile tura dur diyemedi

Tire'POLİS' bile tura dur diyemedi

Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği Asteras deplasmanında son bölümde öldü öldü dirildi ama yine de son maçlar öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi

Tire'POLİS' bile tura dur diyemedi

BEŞİKTAŞ'A 1 puanın yettiği bir maçtı. Ancak sağanak yağış ve siyah-beyazlıların oyununu bozan kötü zemin karşılaşmanın zorluk seviyesini artırıyordu. Malum Olimpiyat'ta oynanan ilk randevunun berabere bitmesinin en başlıca sebebi olumsuz saha koşullarıydı. Ancak dün buna karşın iyi bir Beşiktaş vardı sahada. Asteras'a maçı kazanacağının mesajını veren, bunu hissettiren bir Beşiktaş...

DAHA 3'te ilk tehlikeyi yarattı siyah-beyazlılar. Sosa sağdan çevirdi, Olcay vuramadı. İlk yarıda kalesindeki tek tehlikeyi ise 5'te yaşadı Kartal. Fernandez'in şutunda Ersan'a çarpan top üst direkten döndü. 15'te ise Demba Ba ile golü buldu siyah-beyazlılar. Gökhan Töre'nin defansın arkasına kaçırdığı Ba gelişine harika bir vuruş yapıp Kosicky'yi avladı: 1-0.

23'TE skor 2-0 olabilirdi... Veli'nin pasında Olcay'ın indirdiği topu kalenin önünden dışarı attı Ba...

ATIBA SAÇMALADI!

İKİNCİ yarının başında tempo düşüktü... Ama çok rahattı Beşiktaş. 61'de de bu rahatlık olumlu anlamda daha da arttı. Ceza sahasına giren Olcay'ı Goian'ın indirmesiyle kazanılan penaltıyı Gökhan ağlara yolladı, siyah-beyazlılar 2-0'ı buldu.

Haberin Devamı

ANCAK 72'de her şey değişti... Orta sahadan kullanılan frikikte Sancare'nin indirdiği topu kale ağzında Barrales ağlara gönderdi. Skorun 2-1'e gelmesi problem değildi ama 38'de itirazdan sarı kartı bulunan Atiba bu golün ardından yine itirazdan ikinci sarıyı görüp atıldı ve 10 kişi kaldı Kartal.

Maçın devamı da Asteras'ın baskısıyla geçti. 76'da Usero'nun sert şutunu kurtaran Cenk, 82'de Bakasetas'ın vuruşunun Parra'ya çarpmasıyla kontrpiyede kaldı ve 2-2 oldu maç.

BİLİÇ çok geç gelen Necip hamlesini neyse ki bu golden sonra yaptı. Beşiktaş da oyunu soğutarak ve ciddi pozisyon vermeyerek 3. golü yemedi, istediğini aldı. Hatta 90+1'de Demba Ba sol çaprazdan Kosicky'yi geçebilse maçı kazanacaktı. Gerçi Atiba o saçma kırmızıyı görmese Beşiktaş'ın 2. golü yemesi bile mucize olurdu.