Gazete Vatan Logo
Basketbol TOFAŞ, Karşıyaka'yı farklı yendi

TOFAŞ, Karşıyaka'yı farklı yendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 25'inci haftasında TOFAŞ, sahasında Pınar Karşıyaka'yı 94-75 mağlup etti.

TOFAŞ, Karşıyaka'yı farklı yendi

Maçın ilk basketleri konuk ekipten gelirken, Jones ve Banicin sayılarına Morgan ve Mejianın isabetleriyle cevap veren TOFAŞ, 5-0'lık seri ile öne geçti. Ardından her iki ekipde pota altını etkili kullanırken, karşılıklı sayılar sonrası Kadji ve Muhsin ile üst üste basketler bulan TOFAŞ bu periyodu 22-18 önde kapadı.

İkinci çeyrekle birlikte üst üste basketler bulmaya devam eden Bursa temsilcisi, yakaladığı 12-0'lık seri ile farkı açtı ve Yiğitin serbest atıştan bulduğu isabetlerle 12nci dakikada skoru 29-18'e çekti. Akabinde bu kez Pınar Karşıyaka, 7-0lık seri yakalarken oyuna yeniden ortak oldu. İlk devrenin son basketi İzmir ekibinde Allendan gelirken TOFAŞ soyunma odasına ise 44-37 üstün giren taraf oldu.

Dönüşte taraftarının da desteğiyle ritim bulan TOFAŞ, 26'ncı dakikaya girilirken Tony Crockerın orta mesafe isabetiyle birlikte farkı 17'ye çıkardı ve o ana kadarki en büyük farkı yakaladı: 58-41. Watersın üst üste dış atışlardan isabet bulmasıyla İzmir ekibi oyunda kalırken, üretkenliğini sürdüren TOFAŞ final çeyreğine 69-58lik skor avantajıyla başladı.

Haberin Devamı

Dördüncü periyotta potaya hücum etme ısrarını sürdüren TOFAŞ, bunun meyvesini kısa süreçte alırken özellikle Morgan ve Owens etkili oldu. Aradaki çeyrek boyunca korumayı başaran TOFAŞ, son bölümlerde rahat bir oyun ortaya koyarken Yiğit Arslanın üç sayılık isabeti sonrası maçı da 94-75 kazanmasını bildi.

Bu galibiyetin ardından ligde 20'nci galibiyetini aldı ve lider Fenerbahçe Doğuşu takibini sürdürdü. Pınar Karşıyaka ise 16'ncı kez parkeden mağlubiyetle ayrıldı.