Gazete Vatan Logo
Futbol Tokat gibi cevap!

Tokat gibi cevap!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun TFF Mali Genel Kurulu'ndaki çıkışına Yıldırım Demirören'den karşılık geldi:

Tokat gibi cevap!

TFF'NİN Olağan Mali Genel Kurulu dün Ankara'da Marriott Otel'de yapıldı. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu "Kim suç işledi ise cezasını çekmeli. Sayın Başbakanımızın yanında dolaşan simsarlar kendisinin adını kullanarak, 'Beyefendi böyle istiyor' diyorlar. Kendisiyle görüştüm, bana 'Bu işlerin içinde yokum' dedi. Sayın Başbakan'a ulaşamayan varsa bana söylesin, ben dileklerini kendisine iletirim" açıklamasını yaptı.

FEDERASYON Başkanı Yıldırım Demirören ise kapanış konuşmasında bu sözlere yanıt verip "Sayın Başbakanımız halk adamıdır. Sokaktaki simitçi de garson da bekçi de kendisine ulaşabilir. Böyle açık bir insandır. Başbakanımızın köprüye ihtiyacı yoktur" dedi.

‘TÜRKİYE KADAR DEMOKRATİK YOK’

DEMİRÖREN yine Hacıosmanoğlu'nun "Anadolu takımlarının hakları yeniyor. 18 takım Anadolu'ya nasıl yayılıyorsa, yönetim ve kurullarına da bu yayılmalı" sözlerini de cevapladı ve "Bu federasyondan memnunsanız desteklerseniz. Türkiye kadar demokratik bir ülke yok, herkes aday olabilir. Biz bir aileyiz. İçimizden birinin canı yanarsa bizim de canımız acır. Bizler Anadolu çocukları olarak her takımın arkasında olacağız. Kurullarımızda Anadolu kulüplerinden arkadaşlarımız var. Futbol, Anadolu ve büyük kulüpler diye ayrılmaz. Hepimiz Türk futbolu için mücadele etmeliyiz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘Gece gündüz çalışıyoruz’

"BİR diğer önemli projemiz ise İstanbul’da düzenlemeyi planladığımız Uluslararası Spor Fuarı. Geleneksel hale getirmek istediğimiz bu fuarda, dünyanın en önde gelen teknik adamları, hakem hocaları, spor hekimleri ve spor hukukçuları eğitim verecek. Türk futbolu için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Önemli olan günü kurtarmak değil, geleceği planlamaktır."

‘Euro 2016 elemelerinde mükemmel olacağız’

“A Milli Takımımız, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in göreve gelişinden bu yana form grafiğini hızla yükseltiyor. Hazırlık maçlarını üst düzey bir motivasyonla oynayan ve FIFA sıralamasında da çıkışa geçen Millilerimiz’in mükemmel bir Avrupa Şampiyonası eleme performansı göstereceğine eminiz. Tüm imkanlarımızla yanlarındayız.
MİLLİ Takımımız'ı tüm Türkiye’nin etrafında birleştiği bir sevgi takımı olarak konumlandırmak için çalışıyoruz. En önemli hedefimiz her turnuvaya katılan başarıda sürekliliği yakalamış bir Milli Takım’dır.
Sayın Başbakanımızın önerisiyle Spor Bakanlığımız ile ortak bir çalışma içerisine girdik. 2-3 yıl içinde Olimpiyat Stadı’nı yenileyip Milli Takımlar Stadı haline getirmek istiyoruz."

Haberin Devamı

‘Lisanslı futbolcu %18 arttı’

“PTT 1. Lig, 2. ve 3. Lig kulüplerine 26 milyon liralık tesis yardımında bulunduk. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 21 çim sahayı futbolumuzun hizmetine kazandırdık. PTT 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. liglerimizde mücadele eden kulüplerimizin deplasman giderlerini karşıladık. Yine aynı liglere yıllık 10 milyon TL’lik ek sponsorluk geliri sağladık. Dönemimizde lisanslı futbolcu sayısı %18 artıp 270 bine çıktı.”

‘Soma'ya desteğimiz sürecek’

“SÜPER Kupa’yı Manisa’da oynatma kararı aldık ve Soma’ya 5 milyon TL’lik yardım yaptık. F.Bahçe ve G.Saray’ın oynayacağı Süper Kupa Finali’nin hasılatı da Soma’ya yardım için kullanılacak. Bunun yanı sıra Soma’da bir futbol okulu açma sözü verdik en kısa sürede yapımına başlayacağız.”

Haberin Devamı

‘TFF, kira köşelerinden kurtulacak’

"BEYLERBEYİ Tesisleri’ni Türk futboluna kazandıracağız. Federasyonumuzun tüm idari birimlerini buraya taşımak istiyoruz. Hem yılda 3 milyon TL tasarruf sağlanacak hem de Avrupa’nın 6. büyük futbol ekonomisini yöneten TFF; kira köşelerinden, galerilerin, marketlerin arasından sıyrılıp kendi binasına yerleşecek."

‘Büyüyoruz’

“FEDERASYONUMUZ sponsorlarının destekleriyle büyümeye devam ediyor. Kütahya Seramik, CarrefourSA ve Konyalı Saat’e 'Aramıza hoş geldiniz' diyorum. Sponsorluklarını yenileyen Garanti Bankası, Coca Cola, Ülker ve Mercedes Benz’e, sözleşmeleri süren Turkcell ile Nike’a teşekkür ederim."

‘Riva, futbol vadisi olacak’

“TFF mali açıdan en parlak dönemlerinden birini yaşıyor. 2012-2013’te 32 milyon TL kâr eden federasyonumuz bu mali yılı 31 milyon TL kârla kapattı. Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri gibi müthiş projeler bu paralarla yapılıyor. Tesisin yanı başında 120 bin m2’lik bir alan da federasyonumuzun kullanımına verildi. Bu alana Futbol Lisesi, sporcu sağlığı ile ilgili bir hastane ve antrenman salonu gibi üniteler inşa edeceğiz. 3-4 yıl içinde burası 'Futbol Vadisi' olacak."

Haberin Devamı

‘Çirkin tezahürat %70 azaldı'

"SPORDA şiddetin önüne geçmek en büyük arzumuz. Radikal önlemlerle çirkin ve kötü tezahürat %70 oranında azaldı. E-Bilet uygulamasının da yardımıyla tribün kapatma cezalarını uygulamaya alıyoruz. Seyircisiz veya sadece kadın ve çocukların izlediği müsabakalar tarih oluyor. E-Bilet konusunda öncü ve örnek olduk. Passolig kulüplerimize şimdiden faydalar sağlamaya başladı."

‘Onlarla gururlandım’
"40 yıl sonra Dünya Kupası’na hakemler, hatta yarı finali yöneten hakemler gönderen Federasyon Başkanı olma gururunu yaşadım. Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun’a, Zekeriya Alp başkanlığındaki MHK'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
2013-14 bilançosu ibra edildi
TFF Mali Genel Kurulu'nda federasyonun 2013-14 yılı bilançosu ibra edilirken 01.06.2014-31.05.2015 dönemi 359 milyon 440 bin 219 TL'lik bütçe tasarısı ile talimatı ve bütçe uygulama esasları kabul edildi.