Gazete Vatan Logo

Tomas: Hırvatistan ve Türkiye ilk 2 sırayı alır

Göztepe yardımcı antrenörlerinden, eski Hırvat futbolcu Stjepan Tomas, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde aynı grupta bulunan Hırvatistan ile Türkiye'nin ilk iki sırayı alacağına inandığını söyledi

Tomas: Hırvatistan ve Türkiye ilk 2 sırayı alır

Türkiye'deki futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantepspor ve Bucaspor formaları giyen savunma oyuncusu Stjepan Tomas, Türkiye'de 155 maça çıkmış ve bir gol atmıştı.

Futbolculuk kariyerini tamamlayan 40 yaşındaki Tomas, bu sezon TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe'de, teknik direktör Okan Buruk'un yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

Tomas, Göztepe'nin büyük camia olduğunu ve büyük taraftarının takımı her zaman desteklediğini söyledi. Sarı-kırmızılı takımın uzun süredir Süper Lig'de uzak kaldığını hatırlatan Tomas, "İnşallah bu sene Süper Lig'e çıkarız." dedi.

TÜRK FUTBOLU

Türk futbolunun yavaş yavaş geliştiğini kaydeden Tomas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak, 80 milyon nüfusa göre futbolun daha güçlü olması lazım. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne sadece Beşiktaş gitti, Fenerbahçe elemeleri geçemedi. Umarım 1-2 sene içinde bu sayı daha da artar. 2-3 takım Şampiyonlar Ligi'ne gider. A Milli Futbol Takımı da Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etti ama istediği sonucu alamadı."

HIRVATİSTAN - TÜRKİYE MAÇI

Haberin Devamı

Tomas, son olarak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda rakip olan Hırvatistan ile Türkiye'nin, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde de aynı grupta yer aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bizim milli takımda birçok oyuncu büyük takımlarda oynuyor. Türkiye'de de Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu gibi yurt dışında oynayanlar ama Türkiye'de potansiyel var. Türkiye'de büyük oyuncuların Avrupa'ya çıkması lazım. Bana göre bu isimler Avrupa'ya çıkarsa milli takım daha başarılı olacak. Zagreb'de 5 Eylül'de oynanacak müsabakada Hırvatistan dezavantajlı, cezasından dolayı maç seyircisiz oynanacak. Bana göre büyük avantaj Türkiye için. O şartlar Hırvatistan için zor olacak. Türkiye'yi avantajlı görüyorum."

Grupta birinci takımın doğrudan Dünya Kupası'na katılacağını hatırlatan Tomas, "Umarım, Hırvatistan birinci olarak, Türkiye de ikinci olarak play-off'tan Dünya Kupası'na gider." diye görüşlerini aktardı.