Gazete Vatan Logo
Futbol Toraman'a 3 yıl hapis istemi!

Toraman'a 3 yıl hapis istemi!

Eski futbolcu İbrahim Toraman'ın Kadıköy'de bulunan dükkanında imar planına ve projeye aykırı olarak genişletme yaptığı gerekçesiyle "Hakkı olmayan yere tecavüz etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Toraman'a 3 yıl hapis istemi!

Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya, İbrahim Toraman ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan İbrahim Toraman, eski futbolcu olduğunu ve aylık 20 bin lira gelire sahip olduğunu söyledi. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Toraman, “Ben aldığımda da işyeri bu şekildeydi. Asma katlı depolu dükkan olarak geçmektedir. İçerisinde tadilat olduğunu bilmiyorum. Yapılan tadilatlarla benim kesinlikle bir ilgim yoktur” dedi.

Hakim tarafından hakları hatırlatılan Toraman’a, hakkında mahkumiyet hükmü kurulması durumunda kamuya yararlı bir işte çalışmak isteyip istemediği soruldu. Toraman ise,”Kamuya yararlı bir işte çalışmak isterim” dedi.

Şikayetçi avukatı Tuğba Atsal da, müvekkilinin söz konusu yerde kat maliki olduğunu belirterek, ortak alanlara el atıldığı için şikayetçi olduklarını söyledi.

KİRACI: TADİLAT YAPMADIK

Duruşmada tanık olarak dinlenen dükkanın kiracısı Ayşe Gözen de, 2010 yılı Mart ayında eşinin dükkanı kiraladığını ifade ederek, “Kendisi vefat edince ben kontrat yaparak devam ettim. İddia edilen tadilatları ben ve eşim hiçbir şekilde yapmadık. Şu anki haliyle biz kiraladık. Sadece asma kat biraz ön tarafta olduğu belediyece bize söylenince, geçen sene onu biraz geri çektik. Onun haricinde herhangi bir şey yapmadık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN…

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Fatih Mehmet Şarlı’nın, İbrahim Toraman’a ait Kadıköy’deki bir işhanında bulunan dükkanın imar planına ve projeye aykırı olarak genişletildiği, bodruma inen merdivenlerin bir kısmını dükkana katmak suretiyle de ortak alanlara el attığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Suç duyurusu üzerine, soruşturma kapsamında Toraman’ın alınan ifadesinde, söz konusu yerin tapusunun kendisine ait olduğunu, kendisinin bu yeri 5 yıl önce Hakan Gözen adlı kişiye kiraya verdiğini söylediği kaydedildi. İddianamede, dükkanını kiraya verdiği günden bu yana gidip kontrol etmediğini belirten Toraman’ın, kendisine ait bu şekilde kirada birçok gayrimenkulünün bulunduğunu, bunların hepsini tek tek kontrol etmeye kalksa kendi mesleğini icra edemeyeceğini, işyerinde kiracı olan Gözen’in nasıl bir tadilat yaptığı konusunda bilgisinin olmadığını ve suçlamayı kabul etmediğini beyan ettiği anlatıldı.

Haberin Devamı


3 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ


Bilirkişilerce işgal edilen alanın 84.32 metrekare yüzölçümünde olduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, İbrahim Toraman’ın böyle bir olaydan haberinin olmadığı yönündeki savunmasına itibar edilemeyeceği vurgulandı.

Kiracının bu ölçüde işgali mal sahibinden habersiz yapmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu ifade edilen iddianamede, İbrahim Toraman’ın “Hakkı olmayan yere tecavüz etme” suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.