Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Töre'de mutlu son!

Töre'de mutlu son!

Aylarca süren pazarlıklar sonunda anlaşmalar yapıldı, Gökhan Töre dün resmen Beşiktaşlı oldu

Töre'de mutlu son!

BEŞİKTAŞ, teknik direktör Slaven Biliç'in ısrarla istediği Gökhan Töre'ye nihayet kavuştu... Genç oyuncu ile dün 4 yıllık sözleşme yapıldı...

BİLİNDİĞİ gibi Gökhan geçen sezon siyah-beyazlı formayı kiralık olarak giymişti. Kariyerinin ilk gollerini Beşiktaş'ta atan genç oyuncunun asıl kulübü Rubin Kazan'la yapılan sözleşmeye göre Kartal, 7.5 milyon Euro ödeyerek Töre'nin bonservisini alabilirdi. Ancak bu rakam Beşiktaş'a çok yüksek geliyordu. Bu nedenle satın alma opsiyonu kullanılmadı.

ÖTE yandan siyah-beyazlılar zaten Gökhan'la da anlaşamıyordu. Milli oyuncu pazarlıklar başladığında yönetimden yıllık 2.2 milyon Euro talep etti. Gökhan'a 1.2 milyon Euro öneren Beşiktaş, aradaki bu uçurum nedeniyle kendisini geri çekti.

SONRASINDA Töre, bonservisini elinde bulunduran Rubin Kazan'la idmanlara çıkmaya başladı. Fakat orada oynamak istemiyordu. Sakat olduğunu söyleyip Beşiktaş'ın kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık'a tedavi olmaya geldi. Ayrıca siyah-beyazlı yöneticilerle de görüştü ve Beşiktaş'ta oynamak istediğini söyledi. Hatta bir daha hiç geri dönmedi ve çalışmalarına Beşiktaş'ın Ümraniye'deki tesislerinde kendisine tahsis edilen hoca ile devam etti.

Haberin Devamı

BUNUN üzerine Beşiktaş, Rubin Kazan ve Gökhan'la pazarlıklara tekrar hız verdi. Günler geçtikçe Gökhan istediği ücrette indirime gitti, kulübün sunduğu şartlara iyice yaklaştı. Ancak Ruslar'ın ikna edilmesi ise zaman aldı.

TAKSİT YAPTILAR!

ANCAK dün bu iş bitti... Siyah-beyazlılar hem Rubin Kazan'la hem de Gökhan Töre ile el sıkıştı ve 22 yaşındaki sağ açık Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin ofisinde resmi imzayı attı.

ANLAŞMAYA göre Beşiktaş, ilk başta 7.5 milyon Euro talep eden Rubin Kazan'a taksitler halinde toplam 4.5 milyon Euro ödeyecek. Gökhan ise ilk sezonunda 1.4 milyon Euro ve maç başı 10 bin Euro alacak.