Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Tosic resmen Beşiktaş'ta

Tosic resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş Kulübü, Sırp futbolcu Dusko Tosic ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildirdi.

Tosic resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Dusko Tosic'in profesyonel futbol takımımıza transferi ile ilgili olarak oyuncu ile 2+1 yıllık anlaşmaya varılmıştır. Buna göre oyuncuya 2015-2016 sezonunda 900 bin Euro garanti ücreti ve 10 bin Euro maç başı ücreti, 2016-2017 sezonunda 950 bin Euro garanti ücreti ve 10 bin Euro maç başı ücreti ödenecektir. Futbolcunun 2016-2017 sezonunda 35 resmi müsabakada ilk 11 veya sonradan oyuna girerek oynaması halinde sözleşmenin süresi bir sezon daha uzayacaktır. Bu takdirde, 2017-2018 sezonunda oyuncuya 950 bin Euro garanti ücreti ve 10 bin Euro maç başı ücreti ödenecektir."

“Beşiktaş, çok büyük bir takım"

Dusko Tosic, BJK TV’ye özel açıklamalarda bulundu.
Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Dusko Tosic, şunları söyledi:
“Havalimanına indiğimden beri heyecanlıyım. Beşiktaş büyük bir kulüp. Ben, Beşiktaş’ı tanıyorum, Beşiktaş beni tanıyor. Takımı şampiyonluğa ulaştırmak için elimden geleni yapacağım. İki sezon sol bek oynadım. Stoperde de oynayabiliyorum. Kendimi sol bek pozisyonunda daha rahat hissediyorum. Beşiktaş’tan Türkiye’deki ilk sezonumda bir teklif almıştım. Şimdi yeniden bir teklif aldım ve amacıma ulaştım. Taraftarların coşkusu bende büyük ilgi uyandırmıştı. Burada olmak benim için büyük gurur. Kızılyıldız’da da coşkulu taraftarların önünde oynamıştım. Beşiktaş’a gelmemde taraftarların coşkusunun büyük önemi var.”
Dusko Tosic röportajı Türkçe olarak, “Beşiktaş, çok büyük bir takım. Üç sene bekledim. Umarım iyi oynarım ve bu sene şampiyon oluruz” diyerek tamamladı.

Haberin Devamı

DUSKO TOSIC KİMDİR?

Dusko Tosic, 19 Ocak 1985'te Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde dünyaya geldi. Futbol hayatına 2002 yılında OFK Beograd takımında başlayan Sırp oyuncu, Fransız Sochaux, Alman Werder Bremen, İngiliz Portsmouth, İngiliz Queens Park Rangers ve Srıp Kızılyıldız takımlarının formasını giydi. 2012 yılında Gençlerbirliği takımına transfer olan deneyimli savunma oyuncusu Dusko Tosic, 2015-16 sezonu başında Beşiktaş ile sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı