Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Tottenham modeli

Tottenham modeli

Yeni dönemde futbol direktörü olarak görev yapacak olan Damien Comolli, İngiltere'deki çalışma ortamını Fenerbahçe'ye uyarlayacak.

Tottenham modeli

- Fransız futbol adamı, sağlık ekibinden, idari kadroya, akademiden, scouting departmanına kadar geniş bir yelpazeye bakacak.

Scouting ve akademi kısmında, keşfedilecek genç yıldızların transferi, sözleşme şartları, imkanları sorumlulukları arasında olacak.
- A Takımın transfer politikası, transfer görüşmeleri, hoca ile yapılacak koordinasyon ve sözleşmeler de Comolli’nin alanına girecek.
Fenerbahçe’de 37. Başkan Ali Koç’un başlatacağı yeni dönemde futbol direktörü olarak görev yapacak olan Damien Comolli’nin çalışma programı şimdiden heyecan uyandırıyor.
Kariyerinde 1995 yılından bu yana Arsenal, Liverpool, Tottenham ve St Etienne gibi önemli kulüpler bulunan Comolli, uzun süredir Fenerbahçe ve Türk futbolu üzerinde çalışmalar yapıyor. Ali Koç’un seçim çalışmalarına başladığı dönemden itibaren hem profesyonel bir ilişki kuran hem de dostluklarını perçinleyen Comolli, yeni bir model yaratmayı hedefliyor.
Başkan Koç’un da tam desteğini alan Fransız futbol adamının daha önce 3 yıl görev yaptığı Tottenham’daki gibi bir modeli sarı-lacivertli takıma monte etmesi bekleniyor. İki farklı diplomaya sahip olan 46 yaşındaki sportif direktör, hem iyi bir hukukçu hem de aynı zamanda bir teknik ve futbol direktörü.
Yol haritası
Üç farklı başlıkta Fenerbahçe’de görev üstlenecek olan Fransız, Tottenham’daki gibi çalışacak. İşte Damien Comolli’nin yol haritası:
1) Sarı-lacivertli futbol takımının A’dan Z’ye tüm ekipmanlarıyla ilgilenmesi bekleniyor. Sağlık ekibinden, idari kadroya, akademiden, scouting departmanına kadar geniş bir yelpazeden sorumlu olacağı ifade ediliyor.
Her konu var
2) Scouting ve akademi kısmında, keşfedilecek genç yıldızların transferi, sözleşme şartları, imkanları sorumluluklar arasında. Ayrıca mevcut genç takımlardaki yıldızların şartları ve sözleşmeleri de dikkate alınacak.
3) A Takımın transfer politikası, transfer görüşmeleri, teknik direktör ile yapılacak koordinasyon ve sözleşmeler de Damien Comolli’nin çalışma alanları içerisinde bulunuyor. (Skorer)

Haberin Devamı