Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Tour 2015'te yüzler gülüyor

Tour 2015'te yüzler gülüyor

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney, ilk 4 etabın sorunsuz bir şekilde düzenlendiğini söyledi.

Tour 2015'te yüzler gülüyor

Güney, yaptığı açıklamada, 26 Nisan'da Alanya'dan başlayan TUR 2015'in yarısını geride bıraktıklarını hatırlattı. Turun ilk 4 etabında büyük bir kazanın yaşanmamasının mutluluk verici olduğunu belirten Güney, kalan parkurların da aynı şekilde kazasız geçmesini temenni etti.

Güney, organizasyon öncesinde en çok hava durumundan endişe duyduklarını dile getirerek, "Ancak şu ana kadar çok şanslıyız, havalar çok güzel gidiyor. Çok güzel finişler, parkurlar oldu. İlk 4 etap sıkıntısız bir şekilde düzenlendi. Herkes organizasyondan çok memnun. Bu da bizi motive ediyor" dedi.

Turun hazırlıklarının 2,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığının altını çizen Güney, "Normalde böyle büyük bir organizasyonun hazırlık süresi 10 aydır. Bunu geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübe sayesinde başarıyoruz. Aynı anda bin 300 kişi hareket ediyor. Türkiye genelinde ise bu organizasyon için 6 bin kişi görev alıyor. Dev bir organizasyonda bu kadar insanı koordine etmek için çok yoğun bir 2,5 ay geçirdik ama sonuçta güzel şeyler çıktığı zaman yorgunluğumuzu unutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BİSİKLET SEKTÖRÜ 3 KAT BÜYÜDÜ

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun iki misyonunun bulunduğuna işaret eden TUR 2015 Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney, şöyle devam etti:

"Birincisi; Türkiye'deki bisiklet sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak. Bisikleti hayatımızın bir parçası haline getirmek. Son 8 yılda naklen yayınlarla topluma daha rahat ulaştık. Bu dönemde büyüyen çocuklar tabii ki bisikleti daha çok sevdi. Bisiklet sektöründeki büyüme son 8 yılda 3 katına ulaştı. Turun ikinci büyük misyonu da tanıtım. Türkiye'nin en büyük tanıtım projelerinden."

Turun yayın ağı hakkında da bilgi veren Güney, "İnternet olup da ulaşamadığımız ülke yok. Sadece Kuzey Kore, Afrika'nın bazı bölgeleri gibi internet olmayan yerlere ulaşamıyoruz. Televizyon yayını anlamında da Grönland ve Orta Afrika hariç dünyanın her yerine ulaşılıyor" diye konuştu.

WORLD TOUR'UN YARISINDAN İYİYİZ

Aydın Ayhan Güney, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun kalitesinin her geçen gün arttığına dikkati çekerek, organizasyonun iyi bir noktaya ulaştığını ve "World Tour"lar arasına girmeyi hak ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Kalite açısından World Tour'ların yarısından daha iyi durumda olduklarını kaydeden Güney, "Ancak belli bir süreden sonra biraz daha politika ve lobiye giriyor. Uluslararası bisiklet Birliği'nde (UCI) bazı reform ve değişikler var. Onunla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 'World Tour' seviyesini yakalamamız anlamında başkanımız Emin Müftüoğlu'nun, UCI Yönetim Kurulu'nda olması elimizi güçlendiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Aydın Ayhan Güney, bu konuda turdaki takımlardan, organizasyonu takip eden yabancı medya ve katılımcılardan da olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Geçen yıl sıfır hatayla organizasyonu gerçekleştirdiğimiz için UCI tarafından özel bir teşekkür mektubu aldık. Bunlar elimizi güçlendiriyor. Dünyadaki bütün bisiklet camiası, 'World Tour'a aday çıkması gereken ilk yarış olarak bizi görüyor. Sadece yarışlarla ilgili reform çalışması başladığı için bunların sonuçlanması gerekiyor, bekleme sürecindeyiz. Bizim amacımız en kısa zamanda 'World Tour' olmak. Bu organizasyon hem bütçesi hem de kalitesiyle bunu hak ediyor. Bunun içinde herkes elinden geleni yapıyor."

Haberin Devamı