Gazete Vatan Logo
Futbol TPFD, Kartal hakkında açıklamada bulundu

TPFD, Kartal hakkında açıklamada bulundu

TPFD Başkanı Hakan Ünsal, Kartalspor'un yaşadığı olayla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

TPFD, Kartal hakkında açıklamada bulundu

Açıklama şöyle;

"Kardeşlik ve dayanışma duygularının güçlenmesine vesile olan bu anlamlı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği olarak Kartalspor Futbol Takımı’nda emek veren, ter döken futbolcu kardeşlerimizin dün akşam yaşadıklarını çok büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Kendi içerisinde çok büyük bir ekonomiye sahip olan futbol sektöründe, futbolcuların işlerini en iyi şekilde icra etmeye çalışan birer ‘futbol işçisi- emekçisi’ olduğunu ve diğer meslek gruplarında olduğu gibi performanstan bağımsız ‘temel yasal haklara’sahip olduklarını bir kez daha altını çizerek hatırlatmak isteriz.

Hiçbir mazeret ya da bahaneyi kabul etmemekle birlikte yaşanılanları Türk Futbolu adına çok büyük bir üzüntüyle karşılıyoruz. Dernek olarak, Kartalsporlu futbolcu kardeşlerimizin her tür hukuki ve psikolojik destek ihtiyacında yanlarında olup, kendileriyle iletişim halindeyiz.

Bundan sonraki sürecin de yakın takipçisi olacağımızı ve futbolun tüm paydaşlarıyla görüşerek gerekli tüm adımların atılması için çalışacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini önemle rica ederiz.

Haberin Devamı

Saygılarımızla,

HAKAN ÜNSAL

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı "

FUTBOLCULAR YOLDA BIRAKILDI!

Bilindiği gibi küme düşen Kartalsporlu futbolcuları kulüp yöneticileri yolda bırakmıştı.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta son haftada deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalan ve 3. lige düşen Kartalspor'da takımı otobüse almayan yönetim, oyuncuların ve teknik heyetin uçak biletlerini de iptal ettirdi.
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Tarsus İdmanyurdu ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak lige veda eden Kartalspor'da kulüp yöneticileri, teknik ekip ve futbolcuları takım otobüsüne almadı. Uçak biletleri de iptal edilen Kartalsporlu oyunculara Tarsus İdmanyurdu yöneticileri sahip çıkarak, kendi kulüplerine götürüp, yemek ikram etti.
Tarsus Burhanettin Kocamaz Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından küme düşmesi kesinleşen Kartalspor, büyük üzüntü yaşadı. Maçın tamamlanmasının ardından kulüp yöneticileri, oyuncuları, teknik ekibi ve kulüp çalışanlarını otobüse almayarak stattan ayrıldı.
TARSUS YÖNETİMİ SAHİP ÇIKTI
Bunun üzerine Tarsus İdmanyurdu Asbaşkanı Fatih Yıldırım, ortada kalan Kartalspor heyetini kendi kulüplerine götürdü. Burada oyunculara kuru fasulye ve pilav ikram eden Yıldırım, daha sonra Tarsus Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Kartalspor ekibini Adana Havalimanı'na uğurladı. Burada Kartalspor heyeti yeniden bilet alarak, uçak saatini beklemeye başladı.
Havalimanında kendilerini desteklemeye gelen taraftarlar ile karşılaşan oyuncular, burada da kısa bir süre tartışma yaşadı. Bunun üzerine havalimanına polis ekipleri sevk edildi. Polisin araya girmesiyle, taraftarlar ve futbolcular sakinleştirildi. Daha sonra Kartalspor ekibi saat 00.10'da kalkan İstanbul uçağıyla Adana'dan ayrıldı.

Haberin Devamı