Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Bakkal hesap şaşırttı

Bakkal hesap şaşırttı

Bordo-mavililer Ankara’da Yanal’ın eski dostu Mesut Bakkal’lı G.Birliği’ne takıldı, 4.’lük yarışında Başakşehir’in kaybettiği haftada fırsat kaçırdı

Bakkal hesap şaşırttı

İlk yarısı 0-0 biten maçta Doğa 66’da kızarırken 10 kişi kalan Gençler, 70’te Tomic’in şık frikiğiyle öne geçti. Karadeniz ekibi 90’da Medjani ile 1 puanı kurtarsa da son 8 deplasmanda kayıp 16 puana ulaştı

TRABZON, başkent deplasmanında Avrupa yolunu açmak için G.Birliği karşısına çıktı. Ersun Yanal farklı bir kadroyla sahaya çıktı dün. Yatabare ve Waris ilk 11’de yer aldı. Maçta ilk yarım saat orta saha mücadelesi olarak geçti. Pozisyon açısından verimsiz geçen ilk yarıda akıllarda kalan tek aksiyon 36’da oldu. Bu dakikada sakatlanan Mustafa Akbaş hastaneye kaldırılırken yerine Yusuf Erdoğan girdi.

MAÇIN ilk bölümü golsüz eşitlikle tamamlanırken G.Birliği cephesi önlem amaçlı bir değişiklikle başladı ikinci 45 dakikaya. Mustafa Akbaş’ı hastanelik eden, Erkan Zengin’in de kaşını açan Landel’in oyundan atılma ihtimaline karşı kırmızı-siyahlıların teknik ekibi bu oyuncuyu kenara alırken oyuna Tomic girdi. Trabzonspor da 2. oyuncu değişikliğini yine zorunluluktan yapmak zorunda kaldı. Yatabare 56. dakikada yerini Soner’e bıraktı.

Haberin Devamı

DOĞA KAYA KIZARDI

KISIR geçen maçta ilk ciddi pozisyon 60’ta Trabzon kalesinde yaşandı. Mervan’ın şutunu kaleci Hakan güzel bir kurtarışla önledi. 66’da ise G.Birliği 10 kişi kaldı. Doğa Kaya, Erkan’a sert bir müdahalede bulundu. Hakem oyunu avantaj nedeniyle devam ettirirken pozisyonun sona ermesinin ardından Doğa’ya kırmızı kartını çıkardı.

10 kişi kalan ev sahibi takım aradığı golü 70. dakikada buldu. Ceza alanı üzerinde kazanılan serbest vuruşu Tomic kullandı. Yan direğe çarpan top filelere gitti: 1-0.

BU andan sonra eksik oynayan G.Birliği karşısında beraberlik arayan Trabzonspor 90’da gole kavuştu. Yusuf’un kullandığı serbest vuruşu arka direkte tamamlayan Medjani beraberlik golünü attı: 1-1.