Gazete Vatan Logo
Trabzonspor 'Burak'tığı gibi başladı!

'Burak'tığı gibi başladı!

Burak Yılmaz'ın gol krallığı yaşadığı Trabzonspor'a dönüşü muhteşem oldu, Fırtına Süper Kupa Şampiyonu Konya'yı 2-1'le geçti.

'Burak'tığı gibi başladı!

Konuk takımın 3’te Fofana ile bulduğu gole ilk isabetli şutunda fileleri sarsan Burak karşılık verdi. Deneyimli forvet 90+2’de bir kez daha sahneye çıkınca Trabzon 50. yılında sezona galibiyetle başladı.
SÜPER Kupa’yı kazanarak sezona sükseli giriş yapan Konya’ya karşı uzatmalarda bulduğu golle lige kazasız giriş yapan Trabzon’a Burak damga vurdu. Büyük ısrarla ve pes edilmeden alınan oyuncu dün 2 golle kendisi için gösterilen çabanın ilk taksidini ödedi.
KARŞILAŞMA pek çok açıdan ilginçti. Burak, Bongonda ve Kucka’lı ev sahibi, takımın yarısı değişse de Mustafa Reşit Akçay’la erken hava yakalamış Konya göz pasımızı aldı. Hem de müthiş neme karşın. 2. yarıda doğal yorgunluk düşüşleri olsa da 90 dakika futbol açısından keyifliydi
F.BAHÇE’Yİ TEDİRGİN EDER
TRABZON 3’te erken golle kısa süreli şok yaşasa da çabuk toparlandı ve Burak’la 10’da beraberliğe ulaştı. Oyunun bütününde de mücadeleden vazgeçmeyeceğinin işaretlerini veren agresiflik ve istekle sahada kaldı.
Görüntü bu anlamda tribünleri mutlu etse de deplasmanda ve Hüseyin Göçek gibi bir hakem olmadığında sıkıntı yaratabilir izlenimi vermedi değil. Pereira ilk yarıda atılmadıysa hakem ağabeyi sayesindeydi. Konya’nın her eve lazım oyuncusu Fofana’yı dövdü, ezdi ama sahada kaldı. Traore’yi de Durica ayağını kırarak ancak oyundan düşürebildi zaten. Direkt kırmızıydı ama sarıyı lütfetti hocamız.
Burak topla buluşma konusunda çok sık ofsayta düşerek bu konuda hâlâ aynı noktada olduğunu gösterdi. İlk yarının sonu ve 68’de vuruşları gol olmasa da etkiliydi şüphesiz. 90+2’de oyundan düşmüşken yine oyunda hiç olmayan Olcay’dan gelen pasla 3 puana imza atan adam oldu.
KUCKA henüz oyuna ağırlığını koyacak görüntü vermedi ama 57’de Ömer Ali’in şutunu çizgiden çıkarırken başarılıydı. Yusuf ve Okay zaman zaman topun rakip alana taşınmasında katkı verdi. Ancak 2. yarı erken pes edenlerin başındaydı ikisi de. Bu tablo şahane olmasa da hafta sonu F.Bahçe’yi tedirgin eder!

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar:

Haberin Devamı

3'üncü dakikada ceza sahası önünde Okayın hatalı pasında topla buluşan Fofana hızla ceza alanına girdi, bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Estebanın solundan ağlarla buluştu: 0-1.
9'uncu dakikada sol köşe çizgisine yakın noktadan Masın penaltı noktasına doğru gönderdiği ortada Burak Yılmaz gelişine kafayla kaleye gönderdi, top kaleci Serkanın sağından ağlara gitti: 1-1.
12'nci dakikada Periranın sağ kanattan ortasında Olcay ceza sahası içerisinde kafa vuruşunu yaptı, kaleci Serkan elleriyle topu kontrol etmeyi başardı.
16'ncı dakikada Burak Yılmaz ceza sahası yayının üzerinde topu Okaya çıkardı, bekletmeden vuruşunu yapan Okayın şutu üstten auta gitti.
22'nci dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Yusuf Yazıcı'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Okayın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden dışarı çıktı.
42'nci dakikada sağ kanattan Yusuf Yazıcının penaltı noktasına çıkardığı yerden pasta Burak bekletmeden vuruşunu yaptı, savunmaya da çarpan topu kaleci Serkan kontrol etti.
45i'nci dakikada ceza sahası içinde Pereiranın yerden pasında Bongonda altı pasın gerisinden bekletmeden vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.
47'nci dakikada Kuckanın savunmanın arkasına pasında topa iyi hareketlenen Bongonda kaleyi önüne alıp şutunu çekti, savunmaya da çarpan topu kaleci Serkan yatarak kontrol etti.
57'nci dakikada topla birlikte sol taraf son çizgisine kadar inen Musanın penaltı noktasına yerden çıkardığı topla buluşan Milosevic bekletmeden vuruşunu yaptı, top üstten dışarıya gitti.
61'nci dakikada 2ye 1 pozisyonda Bongonda topu boştaki takım arkadaşı Beroya aktardı, onun ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
67'nci dakikada topla birlikte ceza sahasına içerisine giren Fofana rakiplerinden sıyrılıp kaleye yöneldi, Estebanın yatarak uzaklaştırdığı top Ömer Alinin önüne düştü, onun şutunda kaleye giden meşin yuvarlağı Kucka çizginin önünden çıkardı ve taca gönderdi.
68'nci dakikada Beronun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Burakın şutu yandan az farkla dışarı gitti.
90+2nci dakikada Olcayın sağdan ortasında savunma topu ıskaladı, penaltı noktası üzerinde meşin yuvarlakla buluşan Burakın şutunda top ağlarla buluştu: 2-1. Karşılaşma 2-1 Trabzonsporun üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı