Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzon'da kongre ateşi

Trabzon'da kongre ateşi

Trabzonspor'da bugün saat 10.00’da gerçekleştirilecek Olağan Mali Genel Kurul’un yüksek tansiyonda geçmesi bekleniyor.

Trabzon'da kongre ateşi

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve eski başkan Sadri Şener’in önceki günkü söz düellosu kongreyi farklı bir boyuta taşırken muhalefetin hedefinde mevcut yönetimin ibra edilmemesi ve seçime gidilmesi yönünde kamuoyu baskısı oluşturmak var.

İKİ taraf arasındaki gerilimin ana sebeplerinden olan gündemin 7. maddesi (Derneğe taşınır, taşınmaz menkul ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilebilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi) için dün yönetimden flaş bir adım gelirken “Trabzonspor’un malları satılacakmış gibi bir algı yaratıldığı” gerekçesiyle gündemden çıkarılması yönünde önerge verileceği açıklandı. Muhalif kanadın önemli isimlerinden eski başkan yardımcısı Selahattin Çakıroğlu ise konu hakkında “Madem 7. madde doğruydu neden geri çekiyorlar? Koltuklarını koruma adına bu kararı almışlardır” eleştirisini yaptı.

USULE AYKIRI ÜYE

MEVCUT yönetimde olan eleştirilerden bir diğeri ise tüzüğe aykırı olarak yapılan bin 800 üye... Tüzük gereği yönetimin genel kurulda oy kullanma hakkına sahip üyelerin yüzde 5’i kadar üye yapma hakkı bulunmasına rağmen 1.5 yılda 2 bin 850 üye yapması da muhalefetin tepkisini çekiyor.

Haberin Devamı

BAŞKAN İbrahim Hacıosmanoğlu ise eleştirilere karşılık kulübe bir şeyler katma mücadelesi verdiklerini belirterek “Genel Kurul’da da konuşacağım ve divanın not almasını isteyeceğim. Bu yönetim ibra edilmemeli diyorlar. İbra edilip edilmemesi önemli değildir. İncelerler, yoksa bir şey devam ederiz. Benim dönemimde kimse Trabzonspor’u yememiştir, yemeyecektir. Benden sonra gelecek olanlar bulurlarsa bir şey, ortaya koyup savcıya teslim ederler. Aynen bizim yaptığımız gibi” ifadelerini kullandı.