Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzon'da savunmaya iki aday

Trabzon'da savunmaya iki aday

Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’nun kadro dışı kalmasının ardından yerli stoper arayan Trabzonspor'un gözü Bursa ve Akhisar'da

Trabzon'da savunmaya iki aday

Yaşadığı uzun sakatlığın ardından yeniden formuna kavuşan Serdar Aziz, bir kez daha Trabzonspor’un gündeminde. Bordo-Mavililer, yıldız futbolcuya karşılık alternatifli bir teklif sunacak.

Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’nun kadro dışı kalmasının ardından Halilhodzic savunmaya yerli oyuncu takviyesi istemişti. Bosnalı teknik adamın alınmasını talep ettiği oyunculardan biri Serdar Aziz oldu. Yıldız futbolcu yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalmıştı. İyileşip formasına kavuştu ve yeniden form tutmaya başladı.

Trabzonspor, Serdar’a karşılık Bursaspor’a bol seçenekli bir teklif sunacak. Şenol Güneş’in de istediği Mustafa Yumlu ile birlikte gözden çıkarılan Zeki Yavru, Emre Güral ve Aykut Demir takasta önerilecek. Bordo-Mavililer, devre arasında yapacağı transferi kasasından en fazla 1 milyon TL çıkacak şekilde halletmek istiyor.

Bu nedenle Bursaspor’un para talep etmesi halinde, gözden çıkarılan 4 oyuncudan biri artı 1 milyon TL’lik bir teklif sunulacak. Ekonomik sıkıntı çeken Bursaspor Yönetimi’nin önceliği para olsa da Şenol Güneş’in eski öğrencilerine sıcak bakması, Bordo-Mavililer’in en büyük artısı.

Haberin Devamı

DİĞER SEÇENEK UĞUR DEMİROK

Akhisar Belediye ligde son yıllarda adından en çok söz ettiren takımlardan biri oldu. Niasse ve Bilal ile birlikte takımın en çok öne çıkan oyuncusu ise Uğur Demirok’tu. Milli takıma kadar yükselen 25 yaşındaki savunmacıya sezon başında da birçok talip çıkmıştı.

Başarılı oyuncu ayrılmak istese de Akhisar Yönetimi bırakmadı. Ancak Trabzonspor ara transfer döneminde daha şanslı. Çünkü Uğur Demirok’un sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Fırtına’nın bir diğer şansı da Akhisar’ın hocası Mustafa Reşit Akçay. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’u çalıştıran başarılı teknik adam, eski takımının gözden çıkardığı Mustafa Yumlu, Emre Güral ve Zeki Yavru’yu çok istiyor.

Trabzonspor bu transferde de takas yöntemini ön planda tutacak. Henüz sözleşme yenilenmediği için Mustafa Akçay, Uğur’un sezon sonunda serbest olarak ayrılmasındansa devre arasında Akhisar’a para ya da takasla oyuncu kazandırarak ayrılmasından yana. Bu da Trabzon’un elini güçlendiriyor.

Haberin Devamı