Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzon'da tam 7 gol! Muhteşem dönüş...

Trabzon'da tam 7 gol! Muhteşem dönüş...

Trabzonspor evinde ağırladığı Alanyaspor karşısında 3-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve evinde 4-3 mağlup oldu!

Trabzon'da tam 7 gol! Muhteşem dönüş...

MAÇIN ÖYKÜSÜ

TRABZON’DA futbol bayramı. Maçı farklı kazanarak lig konsantrasyonunu yükseltmek isteyen Karadeniz ekibine karşı Alanya 3 farkla geride götürdüğü karşılaşmadan 4 golle çıkarak mucizeyi gerçekleştirdi. 3-0 gerideyken Efecan ve Mbilla’yı oyuna sokarak takına müdahale eden Saffet Susiç de takımına inanılmaz bir geri dönüşe imza attıran teknik adam oldu.

ALANYA’YA karşı defansını neredeyse orta alana çıkartarak baskı kuran Trabzon gole de çok erken ulaştı. 10’da Olcay’ın gönderdiği topu Burak topuk pasıyla kale sahasına yolladı. Oraya kadar geldiği daha önceki maçlardaki pek görülmeyen Kucka dokundu, ilk gol tribünleri coşturdu.

ABDÜLKEDİR ve Yusuf’un Lucescu’nun gözetimi altında bulunmasalar da ortaya koymaları beklenen etkili oyunlarının da katkısıyla Trabzon bastırdıkça bastırmaya devam etti. 22’de Sosa’nın Alanya çıkarken presle söktüğü top Burak’ın önüne düştü. Soldan inen Burak ceza alanına girdi ve sert vurdu: 2-0.

İKİ fark Trabzon’u durdurmadı. Aynı baskı, oyun anlayışıyla yüklenen bordo-mavililer 31’de farkı tartışmalı bir pozisyonla üçledi. Bu dakikada ceza alanına giren Burak’ı Wellington durdurmaya çalıştı. Alper Ulusoy penaltı deyince gollere damga vuran oyuncu topu ağlarla rahat gönderdi: 3-0.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 6. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Trabzonspor, geçen hafta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Medipol Başakşehir maçının 11'ine göre tek değişiklikle sahaya çıktı.
Bordo-mavili takımın teknik direktörü Ersun Yanal, savunmada Mustafa Akbaş'ın yerine tedavisi tamamlanarak hazır duruma gelen Jan Durica'yı görevlendirdi.
Karadeniz ekibinde sakatlığı süren Onur Recep Kıvrak'ın yanı sıra Kamil Ahmet Çörekçi, Theo Bongonda, Abdurrahim Dursun, Hasan Batuhan Artarslan ve Arda Akbulut maç kadrosunda yer almadı.
Lucescu'dan ziyaret
Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret ettikten sonra Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanan karşılaşmayı izledi.
A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Tayfur Havutçu, TFF Bölge Müdürü Serdar Bali ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ile bordo-mavili kulübü ziyaret ederek, başkan Muharrem Usta, yönetim kurulu üyeleri Adem Beder, Özer Bayraktar ve teknik direktör Ersun Yanal ile görüşen Lucescu, beraberindekilerle Şenol Güneş Kompleksi'ne gelerek karşılaşmayı tribünden takip etti.
3 stoper yedek kulübesinde
Trabzonspor'da Aytemiz Alanyaspor kadrosunda 3 stoper kulübede yer aldı.
Teknik direktör Ersun Yanal, stoperler Tomas Hubocan, Mustafa Akbaş ve Uğur Demirok'u yedek kulübesinde oturturken, orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu'ya bu mevkide görev verdi.
Taraftar ilgisi
Trabzonsporlu taraftarlar, Aytemiz Alanyaspor karşısında takımlarını yalnız bırakmadı.
Tribünlerin büyük kısmını dolduran taraftarlar, maç öncesi de Trabzonsporlu futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşmayı az sayıda Aytemiz Alanyaspor taraftarları da kendilerine ayrılan tribünden izledi.

Haberin Devamı