Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Kusursuz Fırtına!

Kusursuz Fırtına!

Trabzon bu sezonun en iyi futbolunu Adana karşısında oynayıp 3 puana uzandı.

Kusursuz Fırtına!

Bordo-mavililer, 35’te Yusuf Erdoğan’la öne geçti. 40’ta Adana, Renan Foguinho ile skoru dengelerken çok tartışılacak penaltının ardından Edgar Silva kızardı, Fırtına 55’te M.Ekici ile 2. golü buldu. 70’te yine Yusuf, 74’te ise bir kez daha M.Ekici sahne aldı, Trabzon fark attı.

TRABZON’UN nevi şahsına münhasır lig mücadelesi devam ediyor. F.Bahçe ile Beşiktaş, Avrupa’da şubatı görmüş durumda, Osmanlı havasını atıyor; uşaklar ligin dibindeki Adana’ya karşı bayağı iyi oynadı. Galibiyetin adı ‘diriliş’ olmalı! Özgür Yankaya’yı da unutmayalım! İşin aslına bakıldığında ise eski halinden eser bulabilmenin mucize olduğu Fırtına lige tutunmaya çalışıyor demek herhalde bu maçın en iyi açıklaması olur. Onazi, M.Ekici, Yusuf ve Güray topun Adana sahasında kalması için uğraştılar.

16’DA Yusuf’tan gelen pasa Ekici’nin şutu etkiliydi. Baskı 35’te golü getirdi. Hayrullah’ın gönderdiği top Yusuf’un önünde kaldı, o da takımını öne geçirdi: 1-0. 40’taki faul atışında Onur’un önünde biten Renan pozisyonu seyreden defansın arasından topu ağlara gönderdi: 1-1.

Haberin Devamı

YUSUF RAHATLATTI

YANAL 2. yarıya Castillo ile başladı. 54. dakika maçın öyküsünün şekillendiği an oldu. M.Yumlu ile Edgar Silva arasındaki mücadelede önce Yumlu faul yaptı. Ancak hareketlilik devam ederken hakem Yankaya, Yumlu’nun abartılı ‘Bana vurdu’ görüntüsünü dünden razı ‘değerlendirdi’. Silva’ya kırmızıyı çıkardı ve penaltı noktasını gösterdi. Atışı M.Ekici gole çevirdi: 2-1. Trabzon Castillo, N’doye ve Yusuf’la şutlar denerken etkiliydi. 70’te 3. gol geldi. Ekici’yle başlayan atakta Okay, Yusuf’u gördü. O da Trabzon’u rahatlattı: 3-1. 74’te Castillo’nun pasıyla buluşan Ekici tıpkı Yusuf gibi kendi adına 2. takımın 4. golünü ağlara gönderdi: 4-1.