Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Mucize değil gerçek

Mucize değil gerçek

Trabzonspor'un hocası Halilhodzic, 'Rostov'u yenmemiz mucize olur' dedi ama öğrencileri Rus ekibini ezdi geçti.

Mucize değil gerçek

TRABZONSPOR, UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Rusya’nın Rostov takımı ile karşı karşıya geldi. Passolig uygulaması nedeni ile taraftarlar maça ilgi göstermezken ilk kez bir Avrupa maçında Avni Aker’in büyük bölümü boş kaldı.

TEKNİK direktör Vahid Halilhodzic kadro üzerinde fazla bir varyasyona gitmezken savunmada Mustafa Yumlu’ya şans vererek sürpriz yaptı. Orta alanda ise oynamasına son anda izin alınan Milan’dan transfer Kevin Constant’ta görev verdi.

İLK yarıda rakip kalede daha fazla görünen ve gol fırsatı bulan taraf ev sahibi takım Trabzonspor’du. Özellikle Soner, Constant ve Yusuf üçlüsü, Rostov takımının sağ tarafını çökertti. 6. dakikada önce Mustafa Yumlu, 26. dakikada Yusuf ve iki dakika sonrasında Constant rakip kalede gol aradı. Trabzonspor aradığı gole 37. dakika da kavuştu. Soner’in sol taraftan kullandığı kornere Mustafa Yumlu kafayı vurdu, çizgi üzerinde Medjani filelere gönderdi. Pozisyonu hakemin ofsayt diye değerlendirmemesi Trabzonspor adına büyük şanstı.

YAĞMUR ZORLAŞTIRDI

Haberin Devamı

İLK yarıda olduğu gibi 2.yarıda da üstün başlayan taraf Trabzonspor'du. 61. dakikada Cardozo yüzde yüz bir golü kaçırdı. Topuğu ile direğin dibine gönderdiği topu Pletikosa son anda çizgi üzerinde kontrol etti.

KÖTÜ olan zemin sağanak yağmurun devam etmesi ile daha da ağırlaştı. Top kontrolü zorlaştı. 73'te Jacinto’nun büyük hatasını sol ayağı ile affetmeyen Cardozo aşırtma bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0

82. dakikada kaleci Onur takımı adına mutlak bir golü önledi. Doumbia ortaladı Kanka kafayı vurdu. Onur adeta uzadı ve topu kornere attı. Bu kurtarış rakibin belki de umutlarını kırdı. Trabzonspor ilk maçta önemli bir avantaj elde etti.