Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Trabzonspor 10'u ikna etti: Junuzovic

Trabzonspor 10'u ikna etti: Junuzovic

Sosa'nın nazından bıkan yönetim rotayı tekrar Almanya'ya kırdı. Teknik direktör Ersun Yanal oyuncuyu, Başkan Muharrem Usta da kulübü Werder Bremen'i ikna etti. Büyük bir son dakika sürprizi olmazsa Avustralyalı orta saha Bordo-Mavili formayı giyecek.

Trabzonspor 10'u ikna etti: Junuzovic

Trabzonspor, 10 numara transferinde muslu sona ulaşmak üzere. Uzun süredir Milan'da forma giyen Sosa için görüşmeler yürüten ve İtalyan ekibinden, "Oyuncuyla anlaşılsın biz gereken tüm kolaylığı sağlayacağız" mesajını alan Bordo-Mavililer, Arjantinli yıldızla defalarca görüşmüş, olumlu yanıtlar da almasına rağmen son dakika pürüzleri sebebiyle sıkıntı yaşamıştı. Transferde son günlere girilmesi ve teknik direktör Ersun Yanal'ın 10 numara ısrarını dikkate alan Başkan Muharrem Usta, Sosa'nın yerine tanıdık bir isme yöneldi.

Bu kez mutlu son

Transfer sezonunun ilk günlerinde gündeme gelen, Werder Bremen'in orta sahası için Usta soluğu tekrar Almanya'da aldı. İlk etapta tedirgin eden ancak daha sonra uzun sürmeyeceği açıklanan sakatlığı sebebiyle ilk 2 kaftada forma giyemeyen Avusturyalı 10 numara ile teknik direktör Ersun Yanal'ın Werder Bremen ile de Usta'nın görüştüğü ve büyük ölçüde el sıkıştığı öğrenildi.

Uzaktan şutlarıyla tanınıyor

Avusturyalı yıldız, orta sahanın ortası ve 10 numara bölgelerinde forma giyiyor. Tekniği ile ön plana çıkan 29 yaşındaki futbolcu, uzaktan şutlarıyla da tanınıyor. Geçen sezon 5 gol ve 10 asistlik performans gösteren tecrübeli oyuncu, takımına büyük katkı sağladı. Öte yandan Avusturya Milli Takımı ile de toplamda 55 maça çıkan başarılı oyuncu, uluslararası arenada 7 kez rakip fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Özel kontrolden geçecek

Mukavelesi 1 sene sonra bitecek olan Junuzovic için Trabzonspor’un 4 taksit halinde 4 milyon Euro (16 milyon TL) ödemeyi göze aldığı, oyuncuya da yıllık 2.5 milyon Euro (10 milyon TL) verileceği belirtildi. Eğer büyük bir son dakika pürüzü çıkmazsa Junuzovic’in hafta sonuna kadar Trabzon’a gelerek imza atması bekleniyor. Başarılı oyuncunun sözleşmesinde geçeceği çok kapsamlı sağlık kontrolü de en büyük belirleyici olacak.

(Fanatik)