Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Akçay'a her yer Osmanlı

Akçay'a her yer Osmanlı

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, kendi sahasında Osmanlıspor'a 2-0 mağlup oldu.

Akçay'a her yer Osmanlı

Bu sezon oynadığı 9 resmi karşılaşmada da bileği bükülmeyen Osmanlıspor, 34’te Ndiaye, 88’de de Rusescu’nun golleriyle sonuca gitti. Fırtına, Antep’ten sonra dün de yenildi.

TARİHİNİN en başarısız sezonlarından birini geride bırakıp, teknik direktör Ersun Yanal’la temiz bir sayfa açan Trabzonspor erimeye devam ediyor. Cezası nedeniyle seyircisinden yoksun çıktığı karşılaşmada Osmanlıspor’a 2-0 kaybeden bordo-mavililer böylelikle 2 hafta üst üste sahadan boynu bükük ayrıldı.

MAÇA ev sahibi takımla ilgili sözler sarfederek başlasak da Osmanlıspor gerçeğine ayrı, bir o kadar da uzun paragraf ayırmak lazım. Dile kolay, bu sezonki 6’sı Avrupa olmak üzere toplamda 9 resmi karşılaşmada da bileğini büken olmadı Ankara temsilcisinin.

BU başarıda hiç şüphesiz aslan payı Mustafa Reşit Akçay’a ait. 2014’te kovulduğu Trabzon’a karşı çıktığı 5 resmi maçının hiç birinde yenilmedi. 3 galibiyet, 2 de beraberlik çıkardı. Ben de onun bu müthiş istatistiğine şapka çıkarıyor.

NEYSE geçelim maça diyeceğim ama önce zemine de değinelim. Tamam Avni Aker’deki son günler ancak o çimlerin hali ne öyle? Kimsenin hakkı yok bu futbolcuları böylesine bir ortamda oynatmaya. Nokta!

Haberin Devamı

HATALAR ZİNCİRİ!

MAÇIN hiçbir anında herhangi bir varlık gösteremeyen Trabzonspor, henüz 1. dakikada geri düşüyordu skor olarak. Pinto’nun vuruşunu Onur Kıvrak çeldi de tabela 0-0’da kaldı. 15’te Onur Kıvrak’ın hatasında topu auta atan Badou Ndiaye, 34’te perdeyi açtı. Bu kez hatayı yapan Okay’dı.

2. yarı da konuk takım oyunun kontrolünü elinde tutan taraftı. Ndiaye’yle 50 ve 51’de ikinci golden oldular. 87’de Musa’yla bir kez daha Onur Kıvrak engeline takılan Osmanlı’da perdeyi 88’de Rusescu kapadı. Bu galibiyetle Akçay’ın talebeleri puanını 5’e yükseltirken, Trabzon ise 3 puanda kaldı.