Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor Alanya'da geriden geldi!

Trabzonspor Alanya'da geriden geldi!

Alanyaspor deplasmanına giden Trabzonspor 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda geriden gelerek maçı kazanmasını bildi.

Trabzonspor Alanya'da geriden geldi!

TRABZONSPOR evinde kaybettiği maçın tam anlamıyla rövanşını almış mıdır, sergilediği oyun kalitesine bakarak tartışırız ama skor açısından mesele kapanmıştır. Alanya karşılaşması da 60. dakika öncesi ve sonrası diye iki bölümde oynandı. “Sonrası” özellikle Yusuf Yazıcı’nın oyuna girmesiyle şenlendi. Kucka’nın bütün içerisindeki kayıp görüntüsüne aslında fazla sabreden Rıza Hoca değişiklikle “Paçayı kurtardı”. Kurtardı zira 60. dakika öncesi görüntü içerisinde o da tartışılmaya başlanırdı doğrusu.

PEKİ 60 ÖNCESİ?

ÖNCE Yusuf’la başlayan Burak’la biten karambolde beraberlik geldi. Ardından bu kez ikinci yarının başında sahaya giren N’Doye’un da katkısıyla Abdülkadir’le galibiyet golü geldi. Alanya’nın risk alarak ileri çıkması Onur’u yine yıldızlaştıran anlara neden oldu ama tabela değişmedi.

BİR, hiç rövanşist bir havada değildi Trabzon. Yine ne oynadığı belirsiz, tartışmalı, kimin ne yaptığı belli olmayan bir görüntü sergilediler. Açarsak Rıza Hoca çalıştırdığı takımın Antalya olmadığını bilmiyor galiba. Orada takımın boyunu uzatarak rakibi bozma, bir strateji olabilir. Ama Trabzon öyle oynayamaz, Okay, Abdülkadir, Sosa, Olcay, Burak ayrı ayrı teknik ve kalburüstü oyuncular. Takım oyunuyla, birbirlerine yakın, maharetlerini konuşturacak bir stratejiyle sahada olurlarsa iş çıkar. Alanya’ya buyurun oynayın der gibiydiler. Zaten onlar da öyle yaptılar. Çabuk, ileri, birlikte, makina gibi işlediler.

Haberin Devamı

PEREIRA ÇALIŞKANDI

İKİ, sezon başından beri bu takımın defansı problem. Önce oraya önlem alınmalı demeyen kalmadı. Bir gıdım ileri gidilmez mi? Novak alındı. Gassama Olcay’ı da derdest edip sağ kanadı otoban yaptı. Trabzon gibi bir takım bu kadar açık verir mi? Bir tek Pereira olan bitene razı değildi. İleri geri çok çalıştı. İlk yarıda Onur’un kurtardıkları dahil, kaleye gönderilen şutlar ortada.

NEDEN BURAK ISRARI

ÜÇ, Burak’a gelince.. Gol attı da, formda değilse ısrar şart mı? Ya da takım mutlaka ona göre oynamak zorunda mı? Uzun top, hop, Burak ofsayt! Tam 6 kez! Denk düşecek de o da atacak. Ayrıca kenardan onun gezdiğini top gelmeden yerinden kıpırdamadığını görmüyorlar mı? O dokunulmaz, uyarılamaz mı? Goldeki hatası, olabilir, genel görüntü dışında elbette. Gördüğü sarı kartla Beşiktaş maçında oynamayacak olması da ayrı hikaye.

Haberin Devamı