Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzon'da şok skor! Trabzonspor 1 Alanyaspor 3

Trabzon'da şok skor! Trabzonspor 1 Alanyaspor 3

Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa'yı deplasmanda yenen Trabzonspor, evinde 4 haftadır 3 puan yüzü görmeyen Alanyaspor'a 3-1 kaybetti.

Trabzon'da şok skor! Trabzonspor 1 Alanyaspor 3

Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor evinde Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Alanyaspor 3-1 kazandı.

Alanyaspor'a galibiyeti getiren goller, 66. dakikada Ceyhun Gülselam'ın asistinde Mustafa Pektemek ile 73. ve 90+8. dakikalarda Davidson'dan geldi. Trabzonspor'da VAR incelemesi sonrasında kazanılan penaltı için topun başına gelen Bakasetas, 80. dakikada takımının tek golünü kaydetti.

Öte yandan Trabzonspor'da sarı kart gören Vitor Hugo, BB Erzurumspor deplasmanında cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından son 3 maçta 2. yenilgisini alan Trabzonspor, 51 puanla, 1 maçı eksik olan zirvedeki Beşiktaş'ın 9 puan gerisinde kaldı. 4 maç sonra kazanan Alanyaspor ise 46 puana yükseldi.

Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda BB Erzurumspor ile karşılaşacakken, Alanyaspor ise evinde Antalyaspor ile derbiye çıkacak.

KISA KISA

*Trabzonspor, Alanyaspor'u konuk ettiği dört Süper Lig maçının birini kazanabildi. (1B 3M).

*Alanyaspor, Kasım 2020'deki Antalyaspor maçının ardından, deplasmanda dokuz Süper Lig maçı sonrasında galibiyete ulaştı (3B 6M).

Haberin Devamı

*Abdullah Avcı, Alanyaspor'a rakip olduğu 8. Süper Lig maçında 2. kez kaybetti (4G 2B).

*Trabzonspor, Pazartesi günleri oynadığı son 7 Süper Lig maçının birini kazanabildi (3B 3M). Tek galibiyet Mayıs 2019'da Kayserispor karşısında 4-2 ile geldi.

AVCI'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'un ilk 11'inde 2 oyuncu değişikliğine gidildi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde son oynanan ve 2-1 kazanılan Kasımpaşa maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden Abdulkadir Parmak'ın yerine Lewis Baker'a, Djaniny Semedo'nun yerine ise Benik Afobe'ye görev verdi.

Sakatlıkları bulunan Kamil Ahmet Çörekçi, Abdülkadir Ömür ve Trondsen de kadroda yer almayan isimler oldu.

AFOBE 16, BAKER 4 MAÇ SONRA

Son olarak Süper Lig'in 11. haftasında Demir Grup Sivasspor ile oynanan karşılaşmanın başlangıç kadrosunda yer alan Benik Afobe, 16 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Orta saha oyuncusu Lewis Baker da 4 maç aradan sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

Haberin Devamı

Öte yandan, Trabzonsporlu bir grup taraftar, maç öncesi bordo-mavili takımın otobüsünün geçiş güzergahında meşale yakıp, tezahüratlar yaptı.

Aytemiz Alanyaspor'da ise kaleci Jose Marafona, savunmada Steven Caulker, forvette de Khouma Babacar sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almazken, Davidson ise yedek soyunduruldu.

Karşılaşma öncesi, helikopter kazasında şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Trabzonda şok skor Trabzonspor 1 Alanyaspor 3