Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor, Almanya kampını tamamladı

Trabzonspor, Almanya kampını tamamladı

Trabzonspor, sezon hazırlıkları kapsamında 10 günlük Almanya kampında çalışmalarını tamamladı.

Trabzonspor, Almanya kampını tamamladı

Trier kentinde yeni sezon öncesi ikinci etap kamp çalışmalarını dün akşam Almanya'nın bölgesel lig takımlarından Eintracht Trier ile oynadığı hazırlık maçıyla bitiren bordo-mavili takımda futbolculara bugün izin verildi.

Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rabotnicki ile yapacağı ilk maç için yarın Almanya'dan Makedonya'ya hareket edecek. Önce Trier'den 40 kilometre uzaklıktaki Lüksemburg Havalimanı'na gidecek Karadeniz ekibi, buradan özel uçakla Üsküp'e geçecek.

20 günlük çalışma

Trabzonspor, Hollanda ve Almanya'da sezon öncesi toplam 20 günlük kamp gerçekleştirdi.

İlk olarak 3-13 Temmuz tarihlerinde Hollanda'nın Arnhem kentinde ilk etap kamp çalışmaları bitiren bordo-mavililer, Almanya'da da 18-28 Temmuz tarihlerinde ikinci etap kampını yaptı.

Arveladze ile yenilmedi

Trabzonspor, teknik direktör Şota Arveladze yönetiminde 3 hazırlık, 2 UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 5 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Bordo-mavililer, 20 günlük kamp döneminde 3 hazırlık ve 1 UEFA Avrupa Ligi maçı oynadı. Hollanda kampında Arnhem Amatör Lig Karması'nı 5-0, Belçika 2. Lig takımlarından White Star'ı 3-1 mağlup eden bordo-mavililer, Almanya kampı süresi içinde UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Lüksemburg'un Differdange 03 takımın 2-1, dün de Eintracht Trier'i 5-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Karadeniz ekibi, yeni teknik direktörü Arveladze yönetiminde, iki kamp boyunca 3 hazırlık ve 1 resmi maçı galibiyetle bitirdi. Trabzon'da Differdange 03 ile oynanılan ilk maçı da 1-0 kazanan bordo-mavililer, Gürcü teknik adam yönetiminde kendisinden daha zayıf rakiplerle yaptığı toplam 5 maçı da kazandı.

Hazırlık maçlarının golcüsü Yusuf Erdoğan

Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Erdoğan, Hollanda ve Almanya kamplarında yapılan 3 hazırlık maçında da gol atmayı başardı.

Bordo-mavili futbolcu, Arnhem Amatör Lig Karması, White Star ve Eintracht Trier maçlarında birer gol atarak hazırlık müsabakalarının ve bu ilk 5 maçlık dönemin en golcü oyuncusu oldu.

8 oyuncu ile yollar ayrılıyor

Haberin Devamı

Trabzonspor Kulübü, Hollanda kampı sonrası 5, Almanya kampı sonrası da 3 futbolcudan kendilerine kulüp bulmalarını istedi.

Karadeniz ekibi, Hollanda kampının ardından İshak Doğan, Gökhan Karadeniz, Ferhat Yazgan, Mustafa Akbaş ve Ali Han Tunçer ile yollarını ayıracağını duyurdu. Almanya kampında ise Serdar Gürler, Fatih Atik ve Zeki Yavru'ya transfer görüşmeleri yapmak için takımdan ayrılmaları için izin verildi.

Şişkin bir oyuncu kadrosu bulunan bordo-mavili takım, böylece takımdaki oyuncu sayısını 25'e düşürdü.

Mbia şansızlığı

Trabzonspor'un sezon başında UEFA Avrupa Ligi Kupası kaldıran Sevilla Kulübü'nden kadrosuna dahil ettiği Stephane Mbia iki kampta da takımla çalışamadı.

Bordo-mavili takımla 2 Temmuz'da sözleşme imzalayan futbolcunun, Trabzon'da takımla ilk yaptığı çalışmanın başında ayağı çime takılınca sağ dizinde ödem oluştu. Almanya kampında ancak koşulara başlayabilen futbolcu, takımla antrenmanlarda yer alamadı.

Cavanda ilk kez görev yaptı

Trabzonspor'un Lazio'dan kadrosuna kattığı sağ bek oyuncusu Cavanda ise ilk kez dün Eintracht Trier maçında görev yaptı.

Haberin Devamı

Karşılaşmada 90 dakika oynayan Belçikalı futbolcunun Rabotnicki maçıyla ilk kez resmi bir maçta bordo-mavili takımda forma giymesi bekleniyor.

Trier maçında iyi bir futbol ortaya koyarak güven veren Okay Yokuşlu da orta alanda Özer Hurmacı, Mehmet Ekici ve Mbia gibi oyuncuların sakatlığının bulunduğu bordo-mavili takımda hafta içindeki maçta görev alması beklenen bir başka isim oldu.