Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor Avrupa Ligi'nde tur için sahada

Trabzonspor Avrupa Ligi'nde tur için sahada

Trabzonspor camiası kritik AEK karşılaşmasına kilitlendi. Skor avantajını elinde bulunduran Fırtına, rakibini eleyerek UEFA Avrupa Ligi’nde 5 yıl sonra gruplara kalmayı hedefliyor.

Trabzonspor Avrupa Ligi'nde tur için sahada

Trabzon, UEFA Avrupa Ligi’ne hazır... Geçen sezonu 4. tamamlayan ve tam 4 yıl sonra Avrupa bileti alan bordo-mavililer, gruplara kalmak adına engelleri tek tek aşıyor. Kupa 2’ye 3. Ön Eleme Turu’ndan katılan Karadeniz devi, Çek ekibi Sparta Prag ile oynadığı maçlarda sürprize izin vermedi. Çekya’da rakibiyle 2-2 berabere kalan Fırtına taraftarı önünde de Prag temsilcisini 2-1’le geçti ve adını bir üst tura yazdırdı. Bordo-mavili ekip, Play-Off’ta ise Yunan temsilcisi AEK ile eşleşti.

Yönetim, futbolcu, taraftar...

Sarı-Siyahlılar ile deplasmanda oynadığı ilk maçtan Ekuban’ın golleri ile 3-1’lik skorla dönen Trabzonspor, rövanş maçı öncesinde büyük avantaj yakaladı. Bordo-mavili camia da kritik maça kilitlendi. Bu akşam 20.30’da oynanacak mücadele için satışa çıkarılan tüm biletler tükendi. Fırtına’da yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar artık AEK engelini de geçip, 5 yıl sonra Avrupa’da gruplara kalmayı hedefliyor. Karadeniz temsilcisi son olarak 2014-15 sezonunda UEFA’da gruplarda mücadele etmişti.

Haberin Devamı

Nasıl tur atlarız?

Bordo-mavililer taraftarı önünde oynayacağı karşılaşmada alacağı her türlü galibiyet ve beraberlikte tur atlayacak. Fırtına, 2-0’lık mağlubiyette dahi turu geçen taraf olacak. Karadeniz ekibi ancak 3 fark ve üstü mağlubiyetlerde elenecek.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Fernandes, Campi, Novak, Mikel, A.Parmak, Yusuf Sarı, Ekuban, Avdijaj, Sörloth

AEK: Barkas, Lopes, Vranjes, Svarnas, Paulinho, Verde, Simoes, Mantalos, Simao, Oliveira, Livaja