Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor yeni başkanını seçiyor

Trabzonspor yeni başkanını seçiyor

Trabzonspor'da yeni başkanını seçileceği 73. Olağanüstü Kongre'nin ikinci günü başladı. Başkan adayları Ahmet Ağaoğlu ve Metin Kaya genel kurul üyelerine hitap etti.

Trabzonspor yeni başkanını seçiyor

Trabzonspor'da Muharrem Usta yönetiminin genel kurul kararının ardından dün başlaşan olağanüstü kongrede bugün yapılacak seçim ile bordo mavili kulübün yeni başkanı ve yönetimi belli olacak.

Genel kurulda, Ahmet Ağaoğlu ile Metin Kaya, başkanlık için yarışıyor. 5 bin 758 üyenin oy kullanma hakkı bulunurken, Bordo-Mavili kulübün 50 yıllık tarihinde 45. yönetim kurulu seçilecek. Yeni yönetimin görev süresi aralık ayında yapılacak olağan genel kurula kadar devam edecek.

Trabzonspor’un 73. Olağanüstü Genel Kurulu’nda ilk konuşmayı başkan adaylarından Ahmet Ağaoğlu yaptı.

Ağaoğlu konuşmasının başında Trabzonspor’da bugüne kadar görev yapan bütün başkanları isimleriyle sayarak teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

'Şike konusunda sonuna kadar gideceğiz'

"Her şey yolunda olsaydı olağanüstü değil olağan genel kurul olurdu. Burada enkaz edebiyatı ya da mali tablolar hakkında fazla bir şey söylemek istemiyorum. Dünkü toplantıda mali konularda gerekli bilgiler zaten verildi. Gelmiş olduğumuz nokta kulübümüzün birden fazla sorununun olduğunu açık olarak ortaya koymuştur. Bu sorunlarımız başta tüzük olmak üzere finansal yapı, altyapı, şike süreci ve amatör branşlar. Şike davasında özellikle taraftarlarımıza yürütülen mücadeleden ötürü teşekkür ediyorum. FIFA önünde çadır kurup adalet arayan taraftarlarımıza selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Şike konusunda bu davayı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu süreç tamamlanana kadar bizden önce mücadele veren başkanlarımızın yöneticilerimizin ve hukukçularımızın takip ettiği davayı aynı şekilde takip etmeye devam edeceğiz. Sonucunu alıp ucuna gidinceye kadar devam edeceğiz.

Haberin Devamı

'İki önemli projeyi hayata geçireceğiz'

Gelirinin tamamı temlikli olan bir durumla karşı karşıyayız. Aralık ayında iki önemli projeyi hayata geçirip kısa dönem mali sorunları çözmek önceliklerimiz arasında. Trazonspor’un altyapısını kulübün ihtiyaçlarını giderecek bir duruma getireceğiz. Trabzonspor Türk futbol tarihinde futbolun tarihini yazmış bir kulüptür. Rahmetli Süleyman Rıza ilk modern futbol kitabını bu kentte yazmıştır. Zamanında Kazm Karabekir Trabzon’u ziyaret ettiğinde bunu Anadolu’daki gençlere ve diğer kentlere de dağıtmıştır. Futbolun tarihini ve kitabını bu kent yazmıştır. Futbolun kitabınının felesefesinin yazıldığı bu kent, Trabzonspor tarihinin 100 yılı aşkın bir süredir bu coğrafyanın futbolla yatıp kalkıp futbolu bu ülkeye öğreten bir taraftarın yaşadığı şehirdir.

Haberin Devamı

'Başarıdan uzak kalmamız abestir'

Bizim doğamız gereği biz zor işleri başaran kentin insanlarıyız. Bu bizim damarlarımızda var. Bu kulübe 10 milyon insanın gönül verdiği taraftarlar olarak başarıdan uzak kalmamız abestir. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde İzmir, İstanbul ve Trabzon’da fikstür yapılmak kaydıyla idman cemiyetleri kuruldu. Aradan geçen zamanda İstanbul ve İzmir’de tek bir faaliyet olmadı. Maçlar sadece Trabzon İdman Cemiyeti tarafından gerçekleştirildi. 1924 Nisan ayındaki bir dergide de bunun Trabzon’da başladığı belirtilmiştir. Futbola böylesine gönül vermiş bir kentin insanlarıyız.

Haberin Devamı

'3 ya da 4 yıl içerisinde zorlukların üstesinden geleceğiz'

Biraz sabrederek 2-3 veya 4 yıl içinde bütün bu zorlukların üstesinden gelecek bir yapıya sahibiz. Altyapı kesinlikle yeniden organize edilecektir. Trabzonspor’un ihtiyaçlarına cevap verecek seviyeye gelecektir. Futbol akademisi altyapıyla ilgili programlarımızın içinde. 80 amatör kulübümüzden maksimum düzeyde yararlanacağız. Bu kaynağı efektif olarak kullanmak zorundayız. 1461 yeniden yapılandırılıp Trabzonspor'un ihtiyaçlarına cevap verecek düzeye gelecektir. Maliyetli yüksek oyuncular değil performansı yüksek oyuncular Trabzonspor’un transfer politikası olacaktır. Doğum yeri ne olursa olsun Trabzonspor felsefesini benimsemek ve Trabzonspor’un bordo-mavisine hizmet etmek amacıyla geçmişte örnekleri de olduğu gibi olacaktır. Trabzonspor için mücadele edecek olan futbolcularımızla devam edilecektir.

Trabzon’un farklı, İstanbul’un farklı bir yapısı var. Biz lige çıktıktan sonra 6 sene şampiyonluğu tokat gibi suratlarına patlayınca İstanbul takımları kendilerine gelmek zorunda kaldı. Biz Trabzonspor olarak Türkiye’de birinci lige çıktıktan sonra Türk futboluna hayat verdik.

Haberin Devamı

'Yapılanma için sabra ihtiyacımız var'

Profesyonel ve kurumsal bir yapılanma için sabrınıza ihtiyacımız var. Günü kurtaran politikalar yada uygulamalarla arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamız asla mümkün değildir. Üç yıl sabır derken asla yarışın dışında olacağımız düşünülmesin. Trabzonspor her zaman yarışın içinde olacaktır. Yarışmak Trabzonspor’un doğasında var. Yarışın dışında olmak her anlamda bize kaybettirir. Puan kayıpları ile yayın gelirlerimiz azalır, ürün satışlarımız azalır ve marka değerimizi düşer. Sonuçta da finansal olarak ayakta kalmanız mümkün değildir. Trabzonspor üç yıl hem yarışın içinde olacak hem de yapılanmayı sürdürecektir.

Engelli spor dalı

Trabzonspor’a futbolun dışında branşları da katmak istediklerini söyleyen Ağaoğlu bunlardan birisinin de engellilere yönelik spor dalı olduğunu söyledi. Tüzüğün Kulübün ihtiyaçlarına cevap verecek ve aşırı borçlanmanın önüne geçecek bir şekilde düzenleneceğini söyledi.

Futbolun kitabını yazan bu kent kulüplerin kitabını da yazarak Türkiye’ye örnek olacaktır. Gelsinler bizden öğrensinler ama onların işine gelmez. Bizim çıkacak tüzüğümüzün engellenmesi için onlarda çalışacaktır. Çünkü Türkiye’ye gerekli olan bir çalışmanın buradan çıkması onların da işine gelmeyecektir.

Diğer başkan adayımız Metin Kaya ve yönetim kurulu arkadaşlarına da başarılar diliyorum. Böylesi bir sürece aday olarak beni yalnız bırakmadıkları için, Trabzonspor gibi büyük bir kulübü büyük sorunların yaşandığı bir süreç içinde başkanlığa aday olma cesaretinde bulundukları için onları tebrik ediyorum. Sayın Levent Sekban’a da teşekkür ediyorum.

Taraftarlara da örnek olmaları gerektiğini anlatan Ağaoğlu, “Bizim için Türkiye’nin en centilmen taraftarı’ demeleri gerekiyor. Geçmişte görev yapanlar yanlış yapmış olabilir. Biz doğrular için buradayız” diye konuştu.

Birlik ve dayanışma içerisinde, yönetim kurulundan teknik kadrosundan futbolcu kadrosundan amatör kulüplerinden, altyapısından, profesyonel liglerinden 10 milyonu aşan taraftarı ile birlik ve beraberlik içerisinde olmadığımız kenetlenmediğimiz takdirde işimiz gerçekten zor. Benim işim de Metin Kaya kardeşimin de zor. Sayın Muharrem Usta’nın da İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da işi zordu. Eğer birlik beraberlik içinde kenetlenirsek Trabzonspor ligde zayıf duruma düştüğünde ülkede futbolun kalitesi düşüyor, futbolun marka değeri düşüyor. Biz Trabzonspor’u el birliği ile omuzladığımız ve layık olduğu yere getirdiğimiz zaman şehrin ruhu da ekonomisi de değişecek futbolun çehresi de değişecek. UEFA’nın da Avrupa’nın da diğer organizasyonların da Türk futboluna bakışı değişecektir. El birliği içinde birbirimize saygılı olarak bu marka değerini Trabzonspor’u omuzlayarak hak ettiği yere götürelim.

Metin Kaya'dan Ağaoğlu'nun listesindeki isimlere eleştiri

Ahmet Ağaoğlu'nun konuşmasının ardından diğer başkan adayı Metin Kaya kürsüye gelerek, genel kurul üyelerine hitap etti. Konuşması sırasında listesindeki isimleri yanına çağıran Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Trabzonspor’un geleceği için, öze dönüşü için, yeniden baş kaldırışı için, yeniden tarih yazmak için bugün buradayız. Yufka yürekle yollar aşılmaz. Biz 5-6 aydır seçim için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bugüne kadar iyi ya da kötü başkanlarımız, yöneticilerimiz, teknik heyetimiz, kurullarımız çalışanlarımıza kadar herkese teşekkür ediyorum. Ancak bu güzide kulübün, bu büyük camiayı Trabzonspor’u bu duruma düşürüp bu duruma düşmesine sebep olan bugün de yönetime talip olan karşımıza aday çıkan başkan ve yönetimine serzenişte bulunmak istemiyorum. Sayın Ahmet Ağaoğlu çok centilmen bir ağabeyimiz. Eleştirmek için değil, ama delegelerimizin artık bir şeyleri bilmesini istiyorum. Trabzonspor uçurumun kenarında freni patlamış kamyon gibi rampadan aşağıya gitmekte. İşte bunlar yüzünden gitmekte. 3 Temmuz sürecini camia olarak birlikte yürütemedik hiçbir zaman bir camia olamadık. Hayrettin Hacısalahiloğlu Trabzonspor şampiyonluğa giderken Sadri Şener’i neden yalnız bıraktınız. Sayın Mehmet Yiğit Alp Muharrem Usta’nın listesindeydi. Orada neden devam etmediniz. Ahmet Ağaoğlu’nu neden oyunlarınıza alet ediyorsunuz. Trabzonspor cesurdur, Trabzonspor için samimi olun. Sayın Ağaoğlu 2010’da Hayrettin Hacısalihoğlu ve 2017’de Mehmet Yiğit Alp’in kulübü satarak kaçtığını sizi de satıp kaçmayacağı konusunda garanti aldınız mı?
Biz para vadetmiyoruz, biz kulübün borcunu ödemeyi vadediyoruz. Burası Trabzon. Başkan Süleyman Restoranda yiyip içmeyecek, sokakta gezecek. Kulübü insanlara açın, insanlar kulübüne rahatlıkla gidebilsin
.
Trabzonspor Trabzon’daki en büyü şirkettir. Yıllık 150 trilyon geliri olan bir kulüp nasıl bu kadar borca girer. Trabzonspor 1967’de kuruldu ama 8 Nisan 2018’de inşallah bu tarihi yeniden yazacağız. Gençlerimize güvenelim, yurt dışında bu ayarda futbolcular var. Gökdeniz’den sonra Trabzon’da 61 numaralı formayı giyen oyuncu yok. Sizin çocuklarınız yok mu? Bizim için çok yorumlar yaptılar. ‘Bunlar seçim günü gelip kaçarlar bunlar reklam peşinde’ dendi. Bizi tanımayanlara kendimizi tanıtacağız inşallah. Trabzonspor'un borcunu silemez sürdürülebilir bir ekonomiye çeviremezsek şerefimizle namusumuzla geldik, şerefimizle namusumuzla gideriz. Bize yakışan budur. Biz bütün söylenenlere göğüs germek için söylemlere hiç kulak asmadık.
'Trabzonspor'u yönetmek için kefen giyeceğiz'
Şike sürecinde çok sıkıntılar çektik ancak hiç bir Trabzonlu ağababası bizi yanımızda olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi biz de Trabzonspor’u yönetmek için kefen giyeceğiz. Trabzonspor’u halka arz edeceğiz. Bize güvenin, bizi asla küçümsemeyin. Trabzon’a gelen futbolcuyu Trabzon’un her yöresini hissetmesi için gezdireceğiz. Senin cenazene de iyi gününe de kendi eski değerlerin gelecek. Trabzon dışından kulübe aldığın insanlar seni ancak icraya verir.
Muharrem Usta’ya ibra için oy vermeyenler yarın Ağaoğlu’nu da ibra etmeyecektir. Muharrem Usta’ya aleyhte yapılan tezahüratlar çirkefliktir, ayıptır. Seçilirsek Aralık ayındaki kongrede gitmeyin diye yalvaracaksınız. Trabzon’da insanlar Trabzonspor’a küsmüş
Oy verme işlemi başladı
Trabzonspor Kulübü’nün 73’üncü Olağanüstü Genel Kurulu’nda ikinci gününde başkan adaylarının konuşmalarının tamamlanmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi.
Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda konuşmaların ardından kongre, Divan Başkanı İlhami Algan’ın anonsunun ardından oy kullanma işlemi saat 11.45 itibarıyla başladı. Genel kurulda 7 bin 578 üye 16 sandıkta oy kullanacak. Saat 17.00'ye kadar süreç oy kullanma işleminde üyelerin sabahın erken saatlerinden itibaren Hayri Gür Spor Salonu'na geldiği gözlendi. Başkanlık seçiminde Ahmet Ağaoğlu bordo, Metin Kaya mavi, bağımsız yönetim kurulu adayı Levent Sekban ise beyaz renkli listelerle yarışıyor.
BAŞKAN ADAYLARININ LİSTELERİ
Trabzonspor'da seçime giren başkan adaylarının 14 asil, 7 yedek üyelerinden oluşan yönetim kurulu listeleri ise şu şekilde:
AHMET AĞAOĞLU’NUN LİSTESİ
Ahmet Ağaoğlu, Hayrettin Hacısalihoğlu, Mehmet Yiğit Alp, Ömer Sağıroğlu, Önder Bülbüloğlu, Faruk Kanca, Emin Kahraman, Haluk Şahin, Mesut Çağlar Bozoğlu, Cahit Erdem, Zayyat Kafkas, Müminhan Bilgin, Ertuğrul Doğan, Serdar Ekrem Şirin ve Yalçın Orhon.
Yedek Üyeler: Lokman Sadıklar, Özer Bayraktar, Onur Sağır, Dursun Ali Sakarya, Zafer Göktaş, Kemal Ertürk ve Tuncay Uzunal.
METİN KAYA’NIN LİSTESİ
Metin Kaya, Seykan Gülen, Alaattin Aksoy, Murat Salihoğlu, Necati Selvitop, Abdurrahman Samat, Taner Eyüpoğlu, Mustafa Baki, Burhan Polat, Mücahit Sefa Mataracı, Oktay Çavuşoğlu, Serdar Şahinoğlu, Yener Durmuş, Yasin Kaya ve Gökhan Bahadır.
Yedek üyeler: İbrahim Ataoğlu, Sayim Kuş, Ömer Birinci, Muhmmet Emin Keser, Murat Bilgili, Abdullah Akyüz ve Ali Osman Aydın.