Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor camiasının acı günü

Trabzonspor camiasının acı günü

Trabzonspor'un kurucularından ve ilk başkanı Ali Osman Ulusoy, hayata veda etti.

Trabzonspor camiasının acı günü

Trabzonspor'un kurucusu, ilk başkanı ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden 87 yaşındaki Ali Osman Ulusoy, bugün İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

1967-68 döneminde ilk başkanlığını yaptıktan sonra 1969-1970 yılları arasında bir dönem daha başkanlık koltuğuna oturan Ali Osman Ulusoy, Trabzonspor’daki görevinin yanısıra Türk ulaştırma ve taşıma sektörünün lider kuruluşlarından Ulusoy Şirketler Grubu’nun da yöneticiliğini yaptı. Ali Osman Ulusoy, aynı zamanda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini yürütüyordu. Bir dönem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkan vekilliği görevini de yürüten Ali Osman Ulusoy, Türk-İran İş konseyi Başkanlığı görevini de üstlenmişti.

KURUCULARDAN 3’Ü HAYATTA

Ali Osman Ulusoy, Trabzonspor’un 20 kişilik kurucuları arasından hayatını kaybeden 17’inci kişi oldu. Bordo mavili kulübün kuruluşunda yer alanlardan eski başkan Salih Erdem, eski Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan ve Sabit Sabır hayatta kalan kurucular oldu. Ulusoy’un Trabzon’un Of ilçesinde toprağa verileceği açıklandı.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Trabzonspor Kulübü de Ali Osman Ulusoy’un vefatı üzerine internet sitesinde bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "Kurucu Üyemiz ve İlk Başkanımız Ali Osman Ulusoy’un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ulusoy’a Yüce Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz" yer aldı.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Trabzonspor'un kurucularından ve ilk başkanı Ali Osman Ulusoy'un vefat haberinin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi internet sayfası aracılığıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Yayınlanan mesajda; "Trabzonspor'un ilk Başkanı ve kurucularından Sayın Ali Osman Ulusoy'un vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına, Trabzonspor ve spor camiasına başsağlığı dileriz" denildi.