Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor'da Burak Yılmaz imzayı attı

Trabzonspor'da Burak Yılmaz imzayı attı

Trabzonspor, Çin'in Beijing Guoan'dan transfer ettiği Burak Yılmaz için Medical Park Arena'da imza töreni düzenlendi.

Trabzonspor'da Burak Yılmaz imzayı attı

İmza töreninde ilk olarak söz alan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta şöyle konuştu:

'Bugün bizim için önemli bir gün çünkü Trabzonspor ve Türk futbol tarihinde çok önemli yeri olan burak yılmaz'la yeniden bir yolculuğa başlıyoruz. Burak kendi tabiriyle yuvasına geri döndü. Burak Yılmaz attığı gollerle herkesin kabul ettiği bir futbolcu. Belki de onu iki kelimeyle tanımlayacak olursak 'Gol makenesi', futbolun içinden bir tabirle 'Gol Kralı' başka bir şekilde söylemek gerikirse 'kral geri döndü'.Trabzonspor olarak yeni bir yapılanma içindeyiz. Bu yapılanmada Burak Yılmaz önemli bir hamleydi. Çin'de iyi bir yaşamı, iyi bir kazancı varken, Türkiye'ye dönmek Trabzonspor için büyük fedekarlıkta bulunarak, Trabzonsphor'a katılmak içirn çok büyük fedekarlıklar gösterdi. Türkiye'de çok önemli işler yaptım ama Trabzonspor'da daha yapacaklarım var. Trabzonspor ile gol kralı oldum ama daha büyük hedeflerim var. Ben Burak Yılmaz'a hoşgeldin diyorum. Burak Yılmaz'ın bizde oynadığı dönemdeki takım arkadaşları gelmesinde büyük rol oynadı. Yuvana Hoşgeldin Burak.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz ise Başkan Muharrem Usta'ya teşekkür ederek sözlerine başlarken, 'Söylediklerinden ziyade söylediklerinde samimi olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Çok güzel günler geçirdiğim Trabzonspor'a geri döndüm. Trabzonspor'da tekrardan şampiyonluklar, tekrardan kupalar kazanmak istiyorum. Yeni bir savaş, yeni bir meydan okuma. Eskiye takılmadan kendimi yeniden göstermek istiyorum. Ayrılma kararını, stadımızın açılışına geldiğimde çekinmiştim. Güzel karşılandım, Başkanım elimden tuttu ve kulağıma "Seni alacağım" dedi. Orda ayrılık kararı vermedim ama başkanımız orda içime düşürdü. 5 maçlık bir ceza aldım. Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Bu cezanın ardından kararımı verdim.

Selçuk İnan benim arkadaşım değildir, kardeşimdir. Sadece soyadımız aynı değil. Şartlar uygun olursa, kulübümüz, hocamız isterse transfer olmasını isterim. Şartlar oluşursa onunla her yerde oynamak isterim. 'Keşke' derim. Hedefim yok, atabildiğim kadar atacağım.

Haberin Devamı

Milli Takım ya da Lucescu konusunda konuşmak istemiyorum. Bugün Trabzonspor için buradayım, çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Bunun milli takıma yansıması 4 maçı kazanırsak Dünya Kupası'na gideceğiz.

Çin'den ligimizi takip ettim ama 5 saatlik fark olduğu için sonradan izledim. Başakşehir, Antalya, Alanya hep iddialı

Buradan taraftarımıza haddim olmadan bir şey söylemek istiyorum. 2010-2011 sezonuyla ilgili başkanımız gerekli yerlere gerekli girişmeleri yapıyordur. Biz 2010-2011 sezonuna takılı kalıp diğer sezonları unutmayalım.

Onazi'ye buradan teşekkür ederim, beni çok mutlu etti. 17 numarayı bana verdi, kendisi de galiba 20 giyecek.