Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor'da Fink de listede

Trabzonspor'da Fink de listede

Trabzonspor’da yabancı ve genç teknik direktör adayları arasında 2 isim öne çıkıyor. Besnik Hasi’den sonra yönetimin Avusturya Wien takımının hocası Thorsten Fink’i de listeye aldığı öğrenildi.

Trabzonspor'da Fink de listede

Trabzonspor’da yeni sezonun hoca arayışlarında artık yavaş yavaş sona geliniyor.

Tavsiye edilen ya da gündemde olan isimler arasında ciddi bir eleme yapan Bordo-Mavili yönetimin özellikle genç, idealist, gençleri kazanmaya yönelik projeleri olan isimler üzerinde durduğu artık bilinen bir konu. Bu paralelde adı kısa süre önce Galatasaray ile de anılan Arnavut çalıştırıcı Besnik Hasi ve Alman teknik adam Thorsten Fink öne çıkıyor.

Galatasaray ile anıldı

Belçika’da Anderlecht’i çalıştırdığı dönemde birçok oyuncunun vitrine çıkmasını sağlayan ve kulübe bu sayede hatırı sayılır rakamlar kazandıran 44 yaşındaki Hasi’nin farklı bir ülkede yeni bir deneyime çok sıcak baktığı biliniyor. Karadeniz ekibinin yeni yol haritası düşünüldüğünde Arnavut hocanın gündemde olması son derece doğal.

Basel’i şampiyon yaptı

Trabzonspor ile adı anılan yeni isim ise, Thorsten Fink... 48 yaşındaki teknik adam, şu ana kadar Salzburg, İngolstadt, Basel, Hamburg, Apoel ve son olarak da Avusturya Wien’de çalıştı. Basel’i 2 kez şampiyon yapan Alman hoca, Hamburg’u Bundesliga’da tutma başarısı gösterdiği sezonun ardından da aynı takımı ligde 7. yaptı. Yine kısıtlı imkanlarla önemli işler yapan, disiplinli ve genç kuşağı cesurca oynatan Fink, Trabzon’a yakınlaşan bir kariyer.

Haberin Devamı

Kariyeri

Doğum Tarihi: 1967

Ülkesi: Almanya

Futbol oynadığı takımlar:

Wattenscheid, Karlsruher, Bayern Münih

Futbolculuktaki mevkisi: Orta Saha

Hocalık kariyeri: Red Bull Salzburg, Ingolstadt, Basel, Hamburg, APOEL, Avusturya Wien

(Fanatik)