Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor'da gözler golcülerde

Trabzonspor'da gözler golcülerde

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Osmanlıspor'a konuk olacak Trabzonspor'da gözler golcülerde olacak.

Trabzonspor'da gözler golcülerde

Ligin 19 haftasında 19 golü bulunan bordo-mavili takımda forvet oyuncuları 8. haftadaki Galatasaray maçında Dame N'Doye'un attığı tek gol katkı yaparken Osmanlıspor karşısında 11 haftalık suskunluğu da bozmaya çalışacak.

Devre arasında Muhammet Demir ve Hyun-Jun Suk ile yollarını ayıran bordo-mavili takım, teknik direktör Ersun Yanal'ın tercihine göre Senegalli futbolcusu N'Doye ve ara transferde Akhisar Belediyespor'dan transfer ettiği Hugo Rodallega ile hafta sonunda gol arayacak.

Rodallega ilk 11'e aday

Trabzonspor, ara transferde kadrosuna kattığı Hugo Rodallega, görev verilmesi halinde Osmanlıspor maçında bordo-mavili takım forması altında ilk kez 11'de oynayacak.

Gaziantepspor maçının son 30 dakikasında oyuna giren ve bir penaltı yaptırarak takıma katkı sağlayan Rodallega, başkentte ilk golünü atmaya çalışacak.

Akhisar Belediyespor formasıyla 51 lig maçında 23 gol kaydeden Kolombiyalı futbolcu, takıma santrforların katkısını da artırmanın gayretini gösterecek.

En fazla N'Doye forma giydi

Haberin Devamı

Trabzonspor'da santrforlar içerisinde tek gol atan futbolcu olan N'Doye, bu sezon ligde 14 maçta 1061 dakika sahada kaldı.

N'Doye bu maçlarda 1 gol, 2 asistle oynarken, ligin 8. haftasındaki Galatasaray maçının ardından 11 haftadır da gol atamıyor.

Gol atamadan gittiler

Sezon başında Portekiz'in Porto Kulübünden kiralanan Suk, Süper Lig'de golle tanışamadan ara transferde Karadeniz ekibine veda etti.

Suk, lig ve kupada forma giydiği 17 maçta 906 dakika sahada kalırken sadece 1 gol attı. Güney Koreli oyuncu tek golünü Ziraat Türkiye Kupası'nda Bölgesel Amatör Lig takımlarından Serhat Ardahanspor ile oynanan ve bordo-mavililerin 6-0 kazandığı karşılaşmada kaydetti.

Trabzonspor'un geçen sezonun ara transfer döneminde Gaziantepspor'dan renklerine bağladığı Muhammet Demir ise, Süper Lig'in ilk bölümünde gol sevinci yaşayamadı, sezon sonuna kadar bedelsiz olarak eski takımına kiralandı.

Bordo-mavili takım formasıyla ligdeki son golünü geçen sezonun 32. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında kaydeden Muhammet Demir, 8 Mayıs'ta oynanan bu karşılaşmanın ardından fileleri sarsmayı başaramadı. Muhammet Demir, bu sezon 9 lig maçında 424 dakika sahada kalmasına karşın beklenen katkıyı yapamayarak takımdan ayrıldı.

Haberin Devamı

Karadeniz ekibinde, Azerbaycan asıllı Rus forvet oyuncusu Ramil Sheidaev de bu sezon sadece 1 maçta 11 dakika forma giyerken 18 kişilik kadroda kendine yer bulmakta zorlandı.

Çubukçu: "Çıkışımızı sürdürmek istiyoruz"

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, ligin ikinci yarısına iyi başladıklarını ve bunu sürdürmek istediklerini söyledi.

Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni transferlerin kısa sürede takıma adapte olduğunu, ligin ikinci bölümü itibarıyla gol yollarında da etkili olmaya başladıklarını kaydetti.

Deplasmanda oynayacakları Osmanlıspor maçına da değinen Çubukçu, "Osmanlıspor, son haftalarda iyi sonuçlar alamasa da güçlü bir rakip. Zorlu bir maç olacak. İkinci yarıda iyi sonuçlar alıyoruz. Bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Takımımıza ve golcülerimize güveniyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı