Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor'dan açıklama geldi

Trabzonspor'dan açıklama geldi

Trabzonspor Kulübü, gündeme ilişkin çarpıcı bir açıklama yayınladı.

Trabzonspor'dan açıklama geldi

Trabzonspor Kulübü, yönetim kurulunun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararının, Yargıtay tarafından onamasının ardından yapılan karar düzeltme talebinin sonucuyla ilgili, şu ana dek bir tebligatın yapılmadığını açıkladı.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, medyada, karar düzeltme talebiyle Yargıtay'a gönderilen dava dosyasının karara çıktığı ve Trabzonspor Kulübü'nün kayyuma devredileceğine dair asılsız haberler yer aldığı belirtildi.

Şu ana kadar kulübe ve avukatlara bu yönde bir tebligat yapılmadığı, ulusal yargı ağı üzerinden yapılan takipte de dosyanın halen inceleme aşamasında olduğunun görüldüğü kaydedilen açıklamada, "Haberler asılsız ve yalan olup bu tip haberlerde maksat, Trabzonspor'a ve bağlı şirketlerine zarar vermektir" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim kurulu başkan ve üyeleri olarak bizler, Trabzon halkının ve Trabzonspor'un sadık hizmetkarlarıyız. Bilindiği üzere Trabzonspor Kulübü Derneği'nin hakim ortak olduğu, bir kısmı halka açık, borsaya kote ticari şirketleri mevcuttur. Bu tarz yalan ve asparagas haberler öncelikle bu kuruluşların itibari değerlerini düşürmekte, buna bağlı olarak şirketlerin hisse senedi değeri düşmekte ve doğal olarak da Trabzonspor ile birlikte yatırımcı şirket ortakları zarar etmektedir. Bu zararların, yalan beyanda bulunan, haber yapan ve yayınlayan ilgililerden tazmini için gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağı izahtan varestedir."

Haberin Devamı

Futbolda şike davasına da değinilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Kamuoyunda şike davası olarak bilinen, Trabzon halkının ve Trabzonspor'un en önemli davası ile ilgilenmeyip bu konuda tek haber yapmayan ve hatta davanın kaybedilmesi için ellerini ovuşturanların bir de üstüne bu tür yalan beyan ve haberlerle Trabzonspor'u yıpratma gayreti içerisinde olmaları, onların karakterine ve seciyesine yakışır bir durumdur. Yönetim kurulu olarak bizler, içimizdeki hainlere rağmen bu davanın hem adli hem de hukuki platformda sonuna kadar takipçisi olacağız. Şike davası bizim olduğu kadar Trabzon halkının ve Trabzonspor sevdalılarının da davasıdır."

Haberin Devamı

Hukuksal süreç

Kulübün 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye "Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" şeklinde geçici madde eklenerek, yeni yönetimin görev süresi 6 aydan, 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.

Kulüp üyeleri Recep Bakırtaş ve Ali Sait Yılmaz'ın, alınan kararın yasaya ve tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle başvurduğu Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi genel kurur karanını iptal etmiş, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, Yargıtayca da onaylanan kararın düzeltilmesi talebinde bulunmuştu.