Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Fırtına kulübeden esti!

Fırtına kulübeden esti!

SÜPER Lig’in 4’üncü haftasında Trabzonspor, sahasında Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup etti. Bordo mavililerin gollerini 53’te Olcay, 84’te dakikada Rodallega ve 90’ıncı dakikada Onazi kaydederken, konuk ekibin tek golü 6’ncı dakikada Ahmet İlhan’dan geldi.

Fırtına kulübeden esti!

TRABZONSPOR’UN dünkü galibiyetine Ersun Yanal damgasını vurdu. İlk yarıyı 1-0 yenik kapatan takımına ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle süper müdahale eden tecrübeli teknik adam skoru tayin ettiren adam oldu. Oyuna sonradan giren üç oyuncu Abdülkadir, Rodellega ve Onazi üç puanı getiren ayaklar oldular.
ERSUN Yanal, ezeli rakibi Mesut Bakkal’lı rakibine karşı standart kurgusunu bozup yeni transfer Sosa’lı bir 11’le maça başladı. Bu, Yusuf’u gölge haline getirmesine rağmen seyirci desteğiyle Trabzonspor baskılı başladı.
Ancak böyle bir strateji arka tarafın boş kalmasıyla savunmada zaafiyet gösterdi. G.Birliği gole erken kavuştu. 6. dakikada çabuk inen Gençler’de Onur, Skuletic’in ilk şutunu çeldi ama dönen topa arka direkte Ahmet İlhan boş pozisyonda vurdu ve işi bitirdi.
İLK yarının sonuna kadar sahadaki davranışlarıyla tribünleri de geren Trabzon 11’i, oynadığı gerilim filminden gol çıkaramadı belki ama rakibinden hiç çekinmeden önde oynayarak direnç gösteren Gençler’den ikinci golü de yemedi. Saha senaryosu ikinci yarıda teknik direktör Ersun Yanal’ın ilginç dokunuşuyla değişti.
COŞTUKÇA ÇOŞTULAR
İLK 11’de oynayabilecek “sağlam” oyunculardan birini sahaya sürmesi beklenen Yanal, sürpriz kararla Abdülkadir’i tercih etti. İlk yarıda kanatları mayınlıymış gibi kullanmayan ve göbekte kalabalıkta boğulan Trabzon, Abdülkadir’le sağdan bindirmeye başladı. O bindirdikçe taraftar coştu, onlar çoşunca saha da hareketlendi. 54’te genç oyununun pasıyla buluşan Olcay sürekli efelenmeyi bırakıp işini yapınca skor eşitlendi. Baskı, önce 84’te Trabzon’un diğer genci Yusuf’un pasıyla buluşan Rodellega’yla 2., 89’da da Onazi’nin ayağından fişi çeken golü getirince Trabzon haftayı üç puanla kapatan taraf oldu.

Haberin Devamı