Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Fırtına'dan Yiğido'ya 61. dakika şovu!

Fırtına'dan Yiğido'ya 61. dakika şovu!

Trabzonspor, küme düşme hattındaki Medicana Sivasspor’u Aytaç Kara’nın 61. dakikada attığı gol ve kalesinde devleşen Esteban’ın kurtarışlarıyla mağlup etti

Fırtına'dan Yiğido'ya 61. dakika şovu!

1 hafta içinde evinde 3 maça çıkan Trabzonspor, Mersin’den sonra Sivas’ı da yenerek ‘rahatladı!’ Her 2 yarıda da kalesinde büyük tehlikeler yaşayan bordo-mavili ekipte Esteban kurtarışlarıyla adeta yıldızlaştı. Sivas ise Kayseri’nin puan kaybettiği haftada Trabzon’dan puan çıkaramayarak tehlike bölgesinde kalmaktan kurtulamadı.

KARŞILAŞMANIN mücadele düzeyi yüksek ama fazla top kayıpları nedeniyle futbol kalitesi düşüktü. 35’te Cicinho’nun ortasına Aatıf vurdu, Esteban ayağıyla çıkardı. 43’te Beykan’ın pasıyla buluşan Texeria’nın açısını Esteban kapattı. 45+1’de ise Aatıf’a bu kez Akakpo son anda şut şansı vermedi.

ESTEBAN DEVLEŞTİ

TRABZONSPOR 2. yarıya Marin/Özer, Okay/Ramazan değişiklikleriyle başladı ve 61’de de gole kavuştu. Bu maçta önde oynayan Cavanda’nın ortasına Sivas defansından kimse dokunamayınca Aytaç Kara topu önünde buldu, düzeltip sert vurdu: 1-0.

68’DE Boye’un ayağından kaçırdığı topu alan Cardozo’ya Korcan izin vermezken 78’de Yusuf’un hatası sonrası bu kez Sivas geldi, Burhan şutu attı, Esteban’dan döndü, ardından Texeria denedi, Esteban yine çıkardı. Kosta Rikalı kaleci artık bir dev haline gelmişti, uzatmalarda önce Texeira, sonra da Hasan’ın şutlarını önledi ve karşılaşma Trabzon’un tek gollü galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı