Gazete Vatan Logo
Futbol Trabzonspor - Denizlispor: 1-2

Trabzonspor - Denizlispor: 1-2

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor, Yukatel Denizlispor'u konuk etti. Zirve takibini sürdürmek isteyen Trabzonspor, Denizlispor karşısında önce geçmesine rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Mücadeleye ise Rodallega damga vurdu.

Trabzonspor - Denizlispor: 1-2

Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor evinde Yukatel Denizlispor'u ağırladı. Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Denizlispor 2-1 kazandı.

Trabzonspor'un tek golünü 21. dakikada Oğuz Yılmaz kendi kalesine attı. Denizlispor'un gollerini ise eski Trabzonsporlu Rodallega 59. ve 83. dakikalarda kaydetti.

Bu sonuçla Trabzonspor 26 puanla 4. sırada kaldı. Denizlispor ise 21 puanla 9. sıraya yükseldi.

İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hüseyin Türkmen, Campi, Novak, Obi Mikel, Sosa, Sturridge, Nwakaeme, Yusuf, Sörloth.

Denizlispor: Stachowiak, Zeki, Oğuz, Mustafa, Bergdich, Murawski, Aissati, Olcay, Sacko, Barrow, Rodallega

Maçtan dakikalar

8. dakikada Yusuf Sarı'nın sağ kanattan kullandığı serbest atışta, kaleci Stackhowiak, topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.
10. dakikada Rodallega'nın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Uğurcan Çakır sağ tarafına gelen topu yatarak çeldi.
15. dakikada Sosa'nın ceza alanı dışından yerden vuruşunda, kaleci Stackhowiak topun sahibi oldu.
18. dakikada Yusuf Sarı'nın sağdan kullandığı serbest atışta, Sörloth'un dokunmak istediği top yakın mesafedeki Obi Mikel'in önüne düştü. Bu futbolcunun çapraz pozisyondan şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
20. dakikada Pereira'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Novak'ın etkili kafa vuruşunda, kaleci Stackhowiak sol köşesine doğru uzanarak topu güçlükle kornere çeldi.
21. dakikada Trabzonspor öne geçti. Sağ taraftan ceza alanı son çizgisine inen Sturridge'nin yerden pasında Nwakaeme'den önce araya girmek isteyen Oğuz Yılmaz, altıpas içinde ters bir vuruşla topu kendi filelerine gönderdi: 1-0
25. dakikada Sosa'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Nwakaeme'nin kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
29. dakikada Barrow'un soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi
37. dakikada Sörloth'un pasında ceza alanı içinde Sturridge topu filelere gönderdi. Hakem Halis Özkahya, Video Yardımcı Hakem sisteminin uyarısı üzerine ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
54. dakikada Sturridge'in pasında sağdan ceza alanı içine giren Yusuf Sarı'nın art arda iki şutunu da kaleci Stackhowiak önledi.
59. dakikada Yukatel Denizlispor skora denge getirdi. Aissati'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde uygun durumda Rodallega, düzgün bir kafa vuruşuyla topu kaleci Uğurcan Çakır'ın sağ tarafından filelerle buluşturdu: 1-1
67. dakikada Rodallega'nın ceza yayı gerisinden sert şutunda, top yandan az farkla auta gitti.
74. dakikada Sörloth'un ara pasında yakın mesafeden Ekuban'ın şutunda, kaleci Stackhowiak'ın müdahale ettiği top kornere çıktı.
81. dakikada Sosa'nın ara pasında Abdulkadir Parmak'ın aşırtma vuruşunda, top üstten auta gitti.
82. dakikada konuk takım öne geçti. Barrow'un pasında Estupinan'ın vuruşunda top, Rodallega'nın önüne düştü. Bu futbolcu da altıpas içinde kaleci Uğurcan Çakır'dan sıyrılarak topu filelere gönderdi: 1-2.
Karşılaşma Yukatel Denizlispor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Haberin Devamı

Süper Lig'de Yukatel Denizlispor'u konuk eden Trabzonspor, geçen haftaki Antalyaspor maçı 11'ine göre 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Ünal Karaman, sağ bekte Serkan Asan'ın yerine yaşadığı hafif sakatlığın ardından takıma dönen Pereira'ya, sol bekte Kamil Ahmet Çörekçi'nin yerine iyileşen Novak'a ve orta sahada ise Abdulkadir Parmak'ın yerine kart cezasını tamamlayan Sosa'ya ilk 11'de görev verdi.

Sakatlıkları bulunan Abdülkadir Ömür, Kamil Ahmet Çörekçi, Hosseini ve Ahmet Canbaz'ın yanı sıra Arda Akbulut, kadroda yer almadı.

Novak, 35 gün sonra

Trabzonspor'da son olarak ligin 11. haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında forma giyen ve ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalan sol bek Filip Novak, 35 gün aradan sonra formasına kavuştu.

Haberin Devamı

Yukatel Denizlispor maçıyla takıma dönen Novak, karşılaşmaya da ilk 11'de başladı.

Denizlispor'da 4 eski Trabzonsporlu

Ligin 15. haftasında Trabzonspor'a konuk olan Yukatel Denizlispor'un kadrosunda daha önce bordo-mavili forma ile mücadele eden 4 isim yer aldı.

Trabzonspor'un altyapısından yetişen Zeki Yavru ve Mustafa Yumlu'nun yanı sıra geçen sezon bordo-mavili takımdan ayrılan Hugo Rodallega ile Olcay Şahan, bu kez Trabzonspor'a rakip olarak Medical Park Stadı'nda ilk 11'de sahaya çıktı.

Hugo Rodallega ile Olcay Şahan, karşılaşma öncesi eski takım arkadaşları Caleb Ekuban ile saha ortasında uzun süre sohbet etti. Daha sonra birlikte soyunma odalarına yönelen futbolcuları bazı bordo-mavili taraftarlar alkışladı.

Taraftar ilgisi

Trabzonsporlu taraftarlar, Yukatel Denizlispor karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. Medical Park Stadı'nda tribünlerin önemli bölümünü dolduran bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolculara da alkışlarla moral verdi.

Az sayıdaki konuk ekibin taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yer alarak takımlarına destek oldu.