Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Fırtına evine yabancı

Fırtına evine yabancı

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçında temsilcimiz Trabzonspor, Legia Varşova'yı konuk etti.

Fırtına evine yabancı

UEFA Avrupa Ligi'ne deplasmandaki Metalist Kharkiv galibiyetiyle müthiş bir başlangıç yapan Trabzonspor, 2. maçında sahasında Legia Varşova'dan ummadığı bir yenilgi aldı.

Teknik direktör Halilhodzic tüm yabancıları kadroya alırken, 7 yabancı ile de maça başlayan bordo-mavililer 16'da kalesinde golü gördü. Savunmanın ofsayt diye durduğu pozisyonda soldan ceza sahasına giren Kucharczyk çaprazdan vurup topu Onur’un solundan ağlara gönderdi: 0-1.

15'te Cardozo, 23 ve 31'de Waris'in şutları kaleci Kuciak’ta kalırken, 33'te Bosingwa, 37'de Mehmet Ekici’nin vuruşları yandan auta gitti. 42'de ise futbolcular değil Vahid Halilhodzic sahnedeydi. Faul pozisyonuna itiraz eden tecrübeli teknik adamı hakem Kassai tribüne yolladı. Vahid hoca uzun süre karara itiraz etmesine ve "Çıkmam" diye diretince 4. hakem tarafından tribüne yollandı.

ZYRO ATILDI

1-0 geride tamamlanan ilk yarının ardından 61'de Onur'un sakatlanması ve sonra da çıkması moralleri bozsa da planları bozmadı. Nedeni ise oyunun Varşova kalesine yığılması ve Fatih'e hiç top gelmemesiydi. Trabzon, adına yakışır bir şekilde Fırtına gibi yüklendikçe yüklendi. Cardozo, Sefa, Constant bir türlü çerçeveyi bulamazken, 79'da Yatabare'nin kafa şutu direkten döndü. 88'de Zyro'nun 2. sarıdan kızarmasıyla rakip 10 kişi kaldı, hakem de maçı 8 dakika uzattı ancak beklenen gol bir türlü gelmedi.

Haberin Devamı

BU sonuçla UEFA Avrupa Ligi'nde önemli bir avantaj yitiren Trabzonspor 4'ü lig, 3'ü Avrupa'da olmak üzere 7. resmi maçında ilk kez kaybetti.