Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor reddi hakim istedi

Trabzonspor reddi hakim istedi

Trabzonspor Hukuk Kurulu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerinin reddini istedi.

Trabzonspor reddi hakim istedi

Trabzonspor Hukuk Kurulu, şike davasında tarafsızlığını yitirdiğini öne sürerek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerinin reddini istedi.

Trabzonspor'un avukatları Hakan Orhan, Nusret Yılmaz ve Erdem Egemen'in imzasıyla 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilen dilekçede, mahkeme başkan ve üyelerinin, 13 Kasım 2014'te gerçekleşen duruşmada Trabzonspor'un taleplerine karşı yaklaşımlarının tarafsız olmadığı savunularak, davadan çekilmeleri gerektiği ileri sürüldü.

Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Hakim ve Savcılar Kanunu'na atıf yapılan dilekçede, Trabzonspor'la ilişkilendirilen kişilerin beraat ettiği, bu nedenle Fenerbahçe'nin suçtan zarar görme vasfının ortadan kalktığı belirtilerek, duruşmalara katılma hakkı olmayan Fenerbahçe Kulübü'nün duruşmalara katılmasına izin verilmesinin hukuka aykırı olduğu öne sürüldü. Dilekçede, Trabzonspor'un bu talebine karşılık mahkeme başkanının, "Talebinizi sükut ile geçiştiriyoruz, Fenerbahçe yargılamaya katılacak, masanın 5'inci bacağı gibi" ifadelerine de yer verildi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dün sunulan dilekçede, Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, üyeler Mehmet Uğurlu ve Fatma Altun Şahin'in, görülmekte olan şike davasında tarafsızlıklarını yitirdikleri iddia edilerek, kendiliklerinden çekilmeleri gerektiği belirtildi. Heyetin kendiliğinden çekilmemesi halinde reddi hakim talebinde bulunuldu.

Şike davasının Yargıtay tarafından bozulan kısmı ile ilgili gelecek duruşma 13 Ocak 2015'te görülecek.