Gazete Vatan Logo
Trabzonspor UEFA attı 3-0 oldu!

UEFA attı 3-0 oldu!

Rostov'un cezalı oyuncu oynattığı ortaya çıktı

UEFA attı 3-0 oldu!

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Rostov'u 2-0'la geçen Trabzonspor'a UEFA'dan müthiş bir haber geldi. Rus temsilcisi Avni Aker'deki karşılaşmada 2011-2012 sezonunda Standard Liege-Wisla Krakov karşılaşmasındaki fiili hareketi nedeniyle 3 maç ceza alan futbolcu Reginal Goreiux’yu, geçen süre içinde cezanın infazı tamamlanmadan oynatınca UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesine sevk edildi.

UEFA'NIN Disiplin Talimatı'nın Hükmen Mağlubiyet başlıklı 21. maddesi uyarınca hakkında disiplin soruşturması açılan Rus temsilcisi, bu amatörlüğünün faturasını 3-0 yenik sayılarak ödeyecek. Konuyla ilgili olarak kararın salı günü verileceğini belirten bordo-mavililerin genel sekreteri Köksal Güney, hükmen galip sayılmalarının ekmelerine yağ süreceğine dikkat çekti:

'ÇITA YÜKSEKTE'

“İLK karşılaşmada turu geçecek bir sonuç aldığımızı düşünüyorduk. Hükmen galibiyet, elimize geçirdiğimiz büyük avantajı daha da arttırır ve turu perçinleştirmiş olur. Salı günü çıkacak kararın ardından Rostov deplasmanına daha da rahat gideceğiz. Yine de her ne olursa olsun işimizi yine ciddi tutup gruplara kalma hakkı elde etmek istiyoruz. Geçen sezon Avrupa'da başarılı bir sezon geçirdik. 3 ön eleme turunu geçip gruplara kalmış ve lider bitirerek 2. tura yükselmiştik. Geçen sezon çıtayı yükselttik. Bu sezon Avrupa'da geçen sezonki başarımızın üstüne çıkmak istiyoruz.

Haberin Devamı

YENİ bir takımız ve uyum sorunumuz var. İlerleyen haftalarda bu uyum sorununu atlatıp tam hazır olacağız. Takıma yeni takviyeler de yapacağız. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Transfer bizim için henüz bitmedi."

Direkt men istiyorlar
ROSTOV'UN imza attığı bu skandal, Trabzon'u harekete geçirdi. UEFA'ya savunma verecek olan Rus ekibinin kesin olarak hükmen yenik sayılacağına inanan bordo-mavililer ayrıca rakiplerinin play-off turundan men edilmesi yönünde UEFA'ya başvuruda bulundu.