Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor yıldızlarına kavuşuyor

Trabzonspor yıldızlarına kavuşuyor

Sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan Trabzonspor, transfer çalışmalarına son hız devam ediyor. Belçika Ligi ekiplerinden Charleroi ile sözleşmesi biten Cristian Benavente’ye teklif sunan Bordo-Mavililer, Celta’lı Theo Bongonda’yı da Türkiye’ye çağırdı

Trabzonspor yıldızlarına kavuşuyor

Bu sezon 50. yılını yaşayacak olan Trabzonspor, bu özel yılda taraftarına şampiyonluk hediye etmek isterken, iddialı bir kadro kurmak için de transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle hücum bölgesini güçlendirmek isteyen Fırtına, bu doğrultuda Real Madrid altyapısında yetişen ve son olarak Belçika Ligi ekiplerinden Charleroi ile sözleşmesi sona eren Cristian Benavente’ye bir teklif sundu. Hem 10 numara pozisyonunda hem de kanatlarda görev yapan 23 yaşındaki futbolcuyu daha önce Peru Milli Takımı’nda da izleyen Bordo-Mavililer, genç oyuncudan yanıt bekliyor.

Önce oyuncu ile anlaşılacak

Transfer çalışmalarını 4 koldan sürdüren Karadeniz ekibi, İspanyol temsilcisi Celta Vigo’da forma giyen Theo Bongonda’yı da Türkiye’ye çağırdı. Celta ile bu sezon 42 maça çıkan Belçikalı futbolcuyu çok beğenen teknik direktör Ersun Yanal, 23 yaşındaki futbolcuyu kadrosunda görmek istediğini yönetime iletti. Önce oyuncu ile görüşecek olan Fırtına, genç futbolcu ile anlaşması durumunda kulübü Celta Vigo’ya teklif yapacak. Mavi-Beyazlılar’ın UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde İngiliz devi Manchester United ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada da forma giyen Bongonda, attıkları tek golün asistini yapmıştı. Yetenekli oyuncu, bu sezon 2 kez rakip fileleri havalandırırken, 4 kez de gol pası verdi.

Haberin Devamı

Kamil Ahmet imzaya geliyor!

Bordo-Mavililer’in prensipte anlaşmaya vardığı sağ bek Kamil Ahmet Çörekçi, yarın Trabzon´da sağlık kontrolünden geçecek. Trabzonspor’un, 25 yaşındaki oyuncuya, yarın sabah saatlerinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından bir sorun çıkmaması halinde imzayı attıracağı belirtildi. Savunma bölgesinde görev yapan Kamil Ahmet, geçen sezon Eskişehir formasıyla çıktığı 29 maçta 1 gol atmayı başardı.

(Fanatik)