Gazete Vatan Logo
Futbol Transfer açıklandı! Ali Adnan...

Transfer açıklandı! Ali Adnan...

Iraklı futbolcu Ali Adnan, İtalya’nın Udinese Kulübü’nden Kanada’nın Vancouver ekibine transfer oldu. MLS ekibi hazirana kadar kiralık olan transferi duyurdu.

Transfer açıklandı! Ali Adnan...

Udinese forması giyen Ali Adnan, kıta değiştirerek başka bir ülkenin yolunu tuttu. Iraklı milli futbolcu bundan böyle, Kanada’da top koşturacak. Serie A’da kiralık olarak formasını giydiği Atalanta takımında yaşadığı sorunların ardından buradan ayrılmak zorunda kalan ve kendisine kulüp arayan oyuncu, transfer sezonunun sürdüğü nadir liglerden bir tanesi olan MLS’e gitti.

Transferi resmen açıkladılar

Kanada’nın Vancouver Whitecaps Kulübü futbolcuyu kadrosuna kattığını resmen duyurdu. Kiralık olarak anlaşma sağlanan futbolcu, haziran sonuna kadar Vancouver forması giyecek. Bu tarihin bitiminde 25 yaşındaki oyuncu, bonservisini elinde bulunduran Udinese’ye geri dönecek. Yeni sezonun geçen hafta başladığı MLS’te Ali Adnan’ın, yeni takımına gelecek hafta katılacağı belirtildi.

MLS’te ilk Iraklı futbolcu

Ali Adnan MLS’te forma giyen ilk Iraklı futbolcu unvanına sahip olacak. Whitecaps takımının teknik direktörü Marc dos Santos “Ali fiziksel olarak güçlü, agresif, hava toplarında kuvvetli, defansif anlayışıyla takıma denge unsuru katacak. İtalya’ya dönmeden önce buraya gelerek bu ligde deneyim yaşayacak olmak kendisini heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sıkışık durumda soluk alma fırsatı

Kulübü Atalanta’da yaşadığı sıkıntıların ardından kiralık sözleşmesi feshedilen ve Irak Milli Takımı’ndan da men cezası alarak futbol hayatı bir anda açmaza giren futbolcu, Vancouver Whitecaps transferiyle soluk aldı. Ali Adnan formunu korumak için son olarak Bağdat Belediyespor ile idmanlara çıkıyordu.

(Skorer)