Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Trabzonspor, Ekuban ile sözleşme imzaladı!

Trabzonspor, Ekuban ile sözleşme imzaladı!

Trabzonspor, Leeds United'tan kadrosuna kattığı Caleb Ekuban için imza töreni düzenledi.

Trabzonspor, Ekuban ile sözleşme imzaladı!

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

Törende konuşan Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu, ‘’Sizler de takip ediyorsunuz Trabzonspor’un imza törenlerini Trabzon’un çeşitli tarihi ve turistik mekanlarında yapıyoruz. Sadece futbol için değil şehrimizin tanıtımı için de Trabzon’a hizmet etmek amacı taşıyoruz. Faroz Trabzon için çok önemli bir semt. Türkiye’deki birçok şehirden daha çok tanıtan bir mahalle. Faroz’un Trabzon futbolu için çok önemli bir yeri vardır. Trabzonspor’u Trabzonspor yapan pek çok futbolcularımız buradan yetiştirmiştir. Şenol, Necati, Ali Kemal, Osman, Serdar, Hami ve diğer başka genç kardeşlerimiz buradan yetişmiştir. Biliyorsunuz ki Faroz, kendine ait bir folklorik tanıtımı olan da bir mahalledir. Kolbastı, Faroz kolbastısıdır, buradan çıkmıştır. Bütün dünyaya hem Trabzon’un hem de Trabzonspor’un tanıtımına katkısı olmuştur. Arkadaki kayıkları görüyorsunuz, şimdilik sakin. Ama iki - üç gün sonra balık sezonu başladığında burası çok canlı bir hal alacak. Biz de oyuncumuzu kadromuza katarak Trabzonspor’un faaliyetlerine, hareketlerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. O yüzden Faroz’da bu imza töreninin yapılması manidardır. İnşallah Trabzonspor’da çok faydalı işler yapacak ve Trabzonspor’a katkı sağlayacaktır’’ dedi.

Haberin Devamı

Bir sürpriz olmazsa transferi şimdilik noktaladıklarını belirten Hacısalihoğlu, ‘’Trabzon’da tanıtacak çok tarihi yer var. Trabzonspor’da transfer bitmez. Ama gelecek seneye de tanıtacak yer kalsın. Şimdilik transfere bir ara verildi diyebiliriz. Belki ara döneme, sezon sonuna kadar. Sürpriz bir durum olmazsa pek katılım olmaz. Bu arada belki unuttuğumuz bir konu var. Bu imza törenlerinin düzenlemesini Trabzonumuzun çok önemli yönetmeni, Trabzonluların gurur duyduğu Aytekin Çakmakçı yapıyor. Ona da çok teşekkürlerimizi sunuyoruz‘’ şeklinde konuştu.
Yeni transferimiz Calep Ekuban ise Trabzonspor’a transfer olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, ‘’Öncelikle kulübümüze ve bütün yöneticilerimize beni buraya getirdikleri ve bu fırsatı sundukları için çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor bana bu teklifi sunduğunda zaten Trabzonspor’u biliyordum. Geldiğimde de ne kadar büyük bir camia olduğunu gördüm. Tekrardan bana bu fırsatı sundukları için çok teşekkür ediyorum. Şu an Antalyaspor’da oynayan Doukara benim eski takım arkadaşım. Gelmeden önce şehir ve takım hakkında sorular sordum. Bana Türkiye’nin her yerinde çok popüler olduğunu ve kesinlikle gelmem gerektiğini söyledi. Ben de zaten Trabzon’a gelince bunun farkına vardım‘’ dedi.
Performansının iyi durumda olduğunu belirten Ekuban, ‘’Futbolu bilirsiniz, futbolda bazen en yukarlarda gezersiniz ama bazen yaşadığınız sakatlıklardan dolayı kendinizi gösteremezsiniz. Geçtiğimiz yıl sakatlıklardan dolayı kötü bir sezon geçirdiğimi söyleyebilirim ama şu anda fit durumdayım ve Trabzonspor için elimden gelenin en iyisini yapacağımı söyleyebilirim. Burada harika futbolcular var. Ben de onların burada yaptıkların ve daha fazlasını yapabilmek için çalışacağım. Onlardan öğrenebileceklerimi öğrenmek ve daha fazlasını yapabilmek için mücadele edeceğim‘’ şeklinde konuştu.
ALACAĞI ÜCRET BELLİ OLDU
Trabzonspor, bugün sözleşme imzaladığı Caleb Ansah Ekuban'ın satın alma opsiyonu ile kiralanması konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.
KAP'a yapılan açıklamaya göre Bordo-mavililer; futbolcunun kulübü Leeds United'a 2018-19 futbol sezonu için, kiralama bedeli olarak 200 bin euro ödeyecek.
Açıklamada ayrıca, "Kulübümüzce, 31.05.2019 tarihine kadar futbolcunun satın alma opsiyon hakkının kullanılması halinde, Leeds United FC'ye, sözleşme fesih bedeli olarak 1.000.000.-EUR ödenecektir" denildi.

Haberin Devamı