Gazete Vatan Logo
Futbol Transfer stratejilerini açıkladı!

Transfer stratejilerini açıkladı!

'Hava atmak için oyuncu almayacağız'

Transfer stratejilerini açıkladı!

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, ara transferde uygulayacakları stratejiyi açıkladı.

Nene bizim ilgilendiğimiz bir futbolcu ama takım içinde bazı dengelerimiz var. Nene şartlarımıza uyar ve teklifimizi kabul ederse gelir.Transferi en kısa sürede bitirip kampa göndermek istiyoruz

“Anlaşabileceğimiz isimlerle görüşüyoruz. Alternatiflerimize kadar her şey hazır. Sadece yapmış olmak için transfer yapmayacağız. Kendi havamızı atmak için Beşiktaş’ı borç batağına sürüklemeyeceğiz.”

BEŞİKTAŞ Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, transfer çalışmalarına ilişkin olarak merak edilenlere twitter aracılığıyla yanıt verdi. Taraftarların kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Kıran, “Sırf transfer yapmak için transfer yapmayacağız. Bizim şartlarımıza uyan, anlaşabileceğimiz isimlerle görüşüyoruz. Teknik ekibimiz ile alınabilecek isimler konusunda görüştük, alternatif isimlerimize kadar her şey hazır.

KENDİ havamızı atmak için Beşiktaş’ı borç batağına sürüklemeyeceğiz. Transferi bitirebilirsek en kısa zamanda bitirip kampa göndermek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

FRANSA’NIN PSG takımında forma giyen Brezilyalı futbolcu Nene’nin transfer sürecine ilişkin bilgiler de veren Kıran, “Nene ilgilendiğimiz bir oyuncu ama takım içinde bazı dengelerimiz var. Nene eğer şartlarımıza uyar, teklifimizi kabul ederse gelir” dedi. Kıran ayrıca kadro dışında tutulan Burak Kaplan ve Tanju Kayhan’a ise 2014 sezonunun başına kadar izin verdiklerini belirtti.

‘YILDIZ ARAMIYORUZ’

ÖTE yandan Kıran, ‘tribunesportsmagazine.com’a verdiği röportajda da transfer stratejilerine ilişkin olarak, “Takımın performansından çok memnununz. Puan cetvelindeki yerimiz çok daha iyi olacaktır. Biz yıldız arayışında değiliz. Takımın ahengini bozacak, egoları takımın önünde gidecek isimleri aramıyoruz. Takımını yıldız yapma hedefi olan olgunlukta isimlerle yol alıyoruz. Bugün takımımızın ahengi ve inancı diğer takımlara, Türk futboluna örnektir, gıpta ile bakılmaktadır“ ifadelerini kullandı.

‘Kombine satışı yüzde 100 arttı’

TAMER Kıran, ‘tribunesportsmagazine.com’a verdiği röportajda önemli kendilerine destek veren insan sayısındaki artış nedeniyle mutlu olduklarını söyledi. Kıran, bu konuya ilişkin şu örnekleri verdi: “Kombine satışımız yüzde 100 artmış durumda. Geçen yıl 5 bin olan kombine sayısı bu sezon 10 bin 500. Stadımızı konfor olarak yukarı taşıyınca bu rakamın artacağına inanıyoruz. Bu inanç Kartal Yuvası’ndan geliyor. Kartal Yuvaları’ndaki satışlar 400 artmış durumda.”

‘Avrupa’yı izliyoruz’

KIRAN, Avrupa’daki Türk oyuncuları takip ettiklerini ifade ederken “Avrupa’nın özellikle sahip olduğu altyapısı, futbolcu yetişmesinde önemli kaynak. Türkiye için de ciddi potansiyel oluşturuyor. Bu nedenle Avrupa’yı izliyoruz. İlgimiz devam edecek. Ama aynı şekilde ülkemizdeki potansiyel için de planlarımız var. Beşiktaş’ın kendi oyuncusunu yetiştirmeye odaklanacağız” dedi.

‘Seba herkese örnektir’

TAMER Kıran, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba için şunları söyledi: “İlk aklıma gelen kelimeler güven ve istikrar. O bize hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösterdi. O dönem maddi kaynaklar neredeyse yok gibiydi. Ama kendisinin yaptıkları ortada. Kendisinden sonra gelecek tüm nesillere nasıl hizmet edileceğini göstermiştir. Onun yaptıkları sadece bize değil, Türk futboluna da örnek olmalı.”

Haberin Devamı