Gazete Vatan Logo
Futbol Transfere son noktayı koydu!

Transfere son noktayı koydu!

"Beşiktaş'la görüştük ama..."

Transfere son noktayı koydu!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Televizyonu'nda gündemi değerlendirdi. "Başkanın Ajandası" isimli programa konuk olan Aysal, GSTV Genel Yayın Yönetmeni Bahri Havadır'ın sunduğu programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aysal'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ADNAN POLAT'IN AÇIKLAMALARI

"'Liderlik için doğdu' kitabıyla ilgili Adnan Polat'ın resminin küçük olduğuna dair çıkan tartışmalara katılmıyorum. Hiçbir ayrımcılık yok. Bu kitap Galatasaray için yapıldı, bireyler için değil. Hiçbir kasıt yok. Adnan Polat mektup yazıp, kendisine gereken saygının gösterilmediğini söyledi ve beni unutturmak mı istiyorsunuz diye söyledi ancak böyle bir şey yok"

Transfere son noktayı koydu

MELO'NUN PENALTI KURTARMASI

"Melo, Elazığspor maçında kaleyi geçtiğinde şunu düşündüm. Hayatta herşey yüzde 30 şans. Melo son günlerde sorgulanan kaliteli bir oyuncuydu. Umarım bu olaydan sonra morali yükselmiştir. Melo'yu kutlamak lazım."

"GALATASARAY İÇİN RİSK ALAMAM..."

"Galatasaray için hiçbir risk alamam. Burada milyonlarca insana mesulsunuz. Aldığınız risklerin başında hukuki risk alamazsınız. İlerlemeniz için de risk gerekiyor. Bu ayrı... Olayı risk olarak nitelendiremezsiniz sürekli Galatasaray için bir şeyler yapmak zorundasınız. Tecrübenizle yaptığınız şeyleri riskten kurtarırsınız."

"GELECEK YAZA DOĞRU...."

"Kurumsallaşmayı, kadrolaşma olarak görüyorlar. Ancak bu böyle değil. Bizden önceki yönetim de kurumsallaşma yapmak istemiş. Ancak yapılan projeler zamanında kullanılmayıp değerini kaybetmiş. Biz geçen zaman içinde sağlıklı bir kurumsallaşma yaptığımızı düşünüyorum. Ama gelecek yaza doğru kusursuz bir kurumsallaşma olacaktır"

"DÜNYA TAKIMI OLMAK, UZUN BİR YOL..."

"Galatasaray'ın dünya takımı olması, uzun bir yol. 1-2 sene içinde kurulacak bir yapı değil. Bu sürecin başında kurumsallaşma geliyor. Büyük takımların imkanlarına sahipsek onlarla başa baş mücadele ederiz. Onların mali ve kurumsal yapısıyla eşit olmalıyız. Biz bu sene bunu Şampiyonlar Ligi'nde deniyoruz. Çaba gösteriyoruz" Teknik heyet ve futbolculara çok güveniyoruz. Gruptan çıkarsak antrenmanımızı yapmış olucaz. 1-2 tur daha ileri gidersek ne ala. Benim beklemtim gruptan çıkmasıyda. Bundan sonrası onlara kalmış. Ama ben tatmin olduğumu söyleyebilirim"

"Ekonomik olarak 22 Milyon Euro'luk bir transfer yatırımımız oldu. Bu bir yatırım. Bu sene gruptan çıkmasaydık para yandı demeyiz. Bu bir hazırlık. Bu etaptan geçmek zorundaydık. Belki önümüzdeki sezon daha fazla yatırım yapacağız. Eğer biz bu şartlarda mücadele etmek istiyorsak, süreklilik ve sabırlı olmak şart."

QUARESMA GELECEK Mİ?

"Quaresma'yla ilgilendik ama o günün şartlarında bu olmadı. Ajandamızda Quaresma yok."

ADNAN ÖZTÜRK İLE ARALARINDA PROBLEM VAR MI?

"Bizim yöneticilerimizin hepsi önemli. 15 kişiyle de aynı seviyede. Hepsi gönül insanları. Adnan Öztürk de bu insanlardan bir tanesi. Herhangi bir yöneticiyle aramda bir sorun yok. Sorun olursa çözüm bulurum. Öyle bir şey olursa yollarımızı ayırırız. Şu an devam ediyorsak demek ki sorun yok"

"AJANDAMIZDA TRANSFER YOK..."

"Şu anda ajandamızda transfer yok. Ancak Fatih Terim'den bir talep gelirse, harekete geçiriz. Transferden kaçınmıyoruz, uzun soluklu bir oluşumun içindeyiz. Bu çilek başımı çok ağrıttı. Artık masama çilek getirtmemeye başladım."

FATİH TERİM'E SAHİP ÇIKTI

"Fatih Terim'e ne kadar çok saldırı olursa, Fatih Hoca o kadar güçlenir. Onun Galatasaray içindeki karizması bitmez. Onun gibi bir hocayla çalışmak benim için bir gurur kaynağıdır"

"Yatırımları yapmak için borçlardan kurtulmalıyız. İyi durumda değilken 23 milyon TL'lik yatırım yapmışız. Bu fena bir rakam değil. Altyapı, tesisler, projeler... Bunlar yatırım isteyen projeler... Önümüzdeki 3 sene içinde büyük bir kulübe yakışan çalışmalar, yatırımlar olacak"

ARENA'NIN ÇATISI

"Stadın çatısının yapılması şu anda önceliğimiz değil. Çatının kapatılması sosyal felaketlerde gerekli. Maçlar sırasında zaten UEFA üstü açık oynatmıyor. Ayrıca çimler için ışık olmalı. Hatta çimler için üst çatının şeffaflaşması için çabalıyoruz. Şu an stadın beton yapısı oturuyor. 2,5-3 santim oturmuş. Oraya çatının eklenmesi bu hareketi hızlandırır. Ama hukuki olarak kapatın derlerse kapatırız. Büyük bir kulübüz, 8-10 milyon dolarlık yatırımı yaparız. Ancak bugünkü görüşümüz bu yatırımı başka bir yönde kullanmak."

AZİZ YILDIRIM'A DAVET

"Aziz Yıldırım ve yöneticileri en iyi şekilde ağırlayacağız. Onların burada olması çok normal"

Haberin Devamı