Gazete Vatan Logo
Futbol Triatlona Tüzmen damgası

Triatlona Tüzmen damgası

Antalya'da gerçekleştirilen triatlona katılan eski Bakan Kürşad Tüzmen, esprileriyle yarışa renk kattı

Triatlona Tüzmen damgası

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen 3'üncü Antalya ITU Triatlon Uluslararası Avrupa Kupası ile 3'üncü Ulusal Antalya Triatlon Yarışması başladı. İlk gün Ulusal Antalya Triatlon Yarışması gerçekleştirildi. Triatlona dalgıç kıyafeti ile katılan eski devlet bakanı Kürşad Tüzmen, esprili sohbetiyle triatlona renk kattı. Startta yarışmacılarla şakalaşan ve ilginç diyaloglarda bulunan Tüzmen, bir yarışmacı ile takım elbisesi için iddiaya bile girmek istedi. Giydiği kıyafetin direncini artırdığını söyleyen Kürşad Tüzmen, yarış alanında ambulans olup olmadığını da sordu.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ile Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken tarafından startı verilen Antalya Ulusal Antalya Triatlon Yarışması'nda Kürşad Tüzmen de mücadele etti. Önce kulaç atan yarışmacılar, daha sonra bisiklete bindi ve ardından koştu. Eski bakan Kürşad Tüzmen tüm yarışlarda rakiplerinden daha fazla mesafede mücadele etti.

ISLAK ŞORTUNU DEĞİŞTİRDİ

Bisiklet yarışı öncesi ıslak şortunu değiştirmek için beline havlu saran Kürşad Tüzmen, çevredeki kadınlara, "Lütfen arkanızı dönün" diye espri yaptı. Kürşad Tüzmen, bisiklete binmek yerine bir süre bisikleti taşıyarak koştu. Ardından bisiklet ve koşu parkurunu da tamamlayan Tüzmen, vatandaşlarla sohbet etti. Koşarkan 'Yaylalar yaylalar' türküsünü söylediği duyulan Kürşad Tüzmen, finişe ulaşmanın sevinciyle de dans etti.

POLİS VE UZMAN JANDARMALARA ADADI

Yarış sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kürşad Tüzmen, yarışını polis ve uzman jandarmalara adadığını söyledi. Çok güzel bir havada triatlonun yapıldığını belirten Tüzmen, "38.5 derecem var. Çok güzel buluyorum. Bu yarışmada uzman çavuş, uzman jandarmaların özlük haklarının daha iyi hale getirilmesi için yarışıyorum. Özlük hakları verilmiyor. Gazi arkadaşım halen çarpışıyor. Ölüm tehlikesi olduğu halde emekli olduğunda 1250 lira alıyor. Bunların hepsiyle ben uğraşıyorum. Bunların çocuklarının okutulması lazım" diye konuştu.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ise "Bugün 3'üncü Antalya triatlon yarışlarını başlattık. Bu yıl yarışlar 2 gün sürecek. Bugün ulusal bölümü yapılıyor. Yarın da uluslararası kupa yarışmaları yapılacak. Şu anda halk triatlonu ile başladık. Halk triatlonunda sporcular, 150 metre yüzme, 5 kilometre bisiklete binme, 1 kilometre koşu yapacaklar. Bakan bey ise 1 km yüzecek, 1 km bisiklete binecek, 1 kilometre de koşacak" diye konuştu.

Yarınki Uluslararası Avrupa Kupası'nda 30 ülkeden yaklaşık 130 sporcu yarışacak. Yarışın ilk startı saat 11.00'de verilecek.

TÜZMEN ŞAMPİYON

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen 3’üncü Antalya ITU Triatlon Uluslararası Avrupa Kupası ile 3’üncü Ulusal Antalya Triatlon Yarışması devam ediyor. İlk gün Ulusal Antalya Triatlon Yarışması gerçekleştirildi. Triatlona katılan eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 28.53’lük derecesi ile Halk Triatlonu Büyük Erkekler 1 (Uzun mesafe) kategorisinde birinci oldu. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, yarışların yarın uluslararası bölümünün 30 ülkeden yaklaşık 130 sporcu ile yapılacağını, bu yarışlarda Türkiye’yi erkeklerde 8, kızlarda 6 milli sporcunun temsil edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı