Gazete Vatan Logo
Galatasaray Tudor: 'Değiştirmek amatörlük olur'

Tudor: 'Değiştirmek amatörlük olur'

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, sarı-kırmızıların gidişatı ve transfer planlamasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Tudor: 'Değiştirmek amatörlük olur'

Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, TRT Spor’da yayınlanan Stadyum programına özel açıklamalar yaptı. Hırvat teknik adam, yeni sezon öncesi radikal kararlar alacağı yönünde sinyaller verdi.

Tudor, yeni sezon için tüm pozisyonlar adına transfer çalışmalarının olduğunu açıkladı ve hedeflerinin şampiyonluk olduğunun altını çizdi.

İşte Tudor’un yaptığı açıklamalardan satır başları:

"TÜM SORUNLARI ANLATAMAM"

Buraya geldiğimde benim için önemli olan mücadeleye hazır bir takım görmekti. Elbette problemler vardı. Bütün sorunları kamuoyuna açıklayamam. Bu sorunları içimizde çözmemiz lazım. Ciddi bir aşama kaydettik.

"RAHAT ORTAM VARSA PERFORMANS DÜŞÜK OLUYOR"

2-3 ay içinde bir takım alıp zirveye çıkarmak o kadar da basit değil. Amacım mantaliteyi değiştirmek. Taktik, sistem önemli ama en mühim olan mantalite. Eğer bir yerde çok rahat bir ortam varsa performans düşük oluyor. Bu teknik direktör ve oyuncular için de geçerli.

MEDIPOL BAŞAKŞEHİR MAÇI HAKKINDA...

Başakşehir sezonun sürpriz çıkışını yaptı. İlk 2’deler. Bu durum ne kadar kaliteli olduklarını gösteriyor. İyi koşan , savunma yapan bir takım. Uzun zamandır birlikteler. Onların bir limiti var. Limiti zorlayacağız ve onları yenmek için oynayacağız.

Haberin Devamı

"AMACIMIZ ŞAMPİYON OLAN BİR TAKIM OLUŞTURMAK"

Yeni sezonun planlamasını yapmak işimizin bir parçası. 2 aydan az bir süre kaldı. İlgili birimlerimizle yeni sezon için konuşuyoruz. Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Ayrılan futbolcular olacak. Kaliteli, özellikli oyuncular arıyoruz. Amacımız yeni sezonda şampiyon olan bir takım oluşturmak.

TAKIM SAVUNMASI İLE İLGİLİ SÖZLER...

Hücum futbolunu çok seviyorum. Takım savunmasını önce iyi yapmak lazım. 11 oyuncuyla takım savunmasını yapmaktan bahsediyorum. Günümüzde modern futbolu izlediğinizde, Liverpool maçını izledim mesela... Futbolcuları milyon euro kazanıyorlar ama 9 kişiyle kendi ceza sahalarında savunma yapabiliyorlar. Diğer örnek Atletico Madrid. Diego Simeone, Atletico Madrid'i çok büyük bir kulüp haline getirdi.

SİSTEM KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Haberin Devamı

Sistem konusunda henüz karar vermedim. Bir sistemin diğerinden daha iyi olduğunu sanmıyorum. İstediğimiz oyuncuları aldıktan sonra ona göre bir sistem ayarlayacağım. Oyuncu kalitesine göre de buna karar vermek gerekiyor.

FENERBAHÇE DERBİSİ İÇİN NE DEDİ?

Derbiyi sorabilirsiniz. Bizim oynayacağımız ilk derbi Başakşehir’e karşı olacak. Bu maçtan sonra bana sorabilirsiniz.

MARIO MANDZUKIC YORUMU...

Mandzukic'i kim görmek istemez ki? Yetenekli ve tam bir takım oyuncusu. Skora katkı veriyor. Böyle bir oyuncuyu kim kadroda görmek istemez...

JOSUE'NİN PERFORMANSI NEYE BAĞLI?

Josue, antrenmanlarda müthiş çalıştı. Düşünce yapısını değiştirdi ve bu da sahaya yansıdı. Karakterini çok seviyorum. Bir çok futbolcuya şans sundum. Bu fırsatları değerlendirmek onların elinde.

"TÜM POZİSYONLARA OYUNCU BAKIYORUZ"

Şu anda bütün pozisyonlar için oyuncu bakıyoruz. Çok önemli değişiklikler yapacağız. Bizim yeni sezondaki ilk hedefimiz şampiyon olmak. Böyle bir takım oluşturmak zorundayız. 2 sezondur şampiyon olamıyoruz. Şampiyon olmalıyız.

Haberin Devamı

"YABANCI KURALINI DEĞİŞTİRMEK AMATÖRLÜK OLUR"

Futbolu geliştirmek için en iyi konu altyapıdır. Eğitimi geliştirmek zorundasınız. Böyle bir ülkede bunu yapmamak imkansız. Türk oyuncular da yetenekli. Belli bir noktaya gelmek için altyapıya önem vermelisiniz. Yabancı kuralını değiştirmek amatörlük olur. En az 2 sezon önce bunun belli olması gerekiyor.

Burada olduğum için söylemiyorum. Burayı seviyorum ve çok mutluyum. Türk insanları için sadece pozitif şeyler söyleyebilirim. İstanbul müthiş bir şehir.

(Ajansspor)