Gazete Vatan Logo
Galatasaray Tudor kendine geliyor!

Tudor kendine geliyor!

Hırvat teknik adam dış seslere kulağını tıkadı, derbide üçlü savunma ile takımını sahaya çıkaracak.

Tudor kendine geliyor!

G.SARAY’DA teknik direktörlük koltuğuna oturduğunda Igor Tudor’un tüm gelecek planları üçlü savunmaya göreydi. Her konuşmasında bunun altını çizen ve gelecek sezon da sarı-kırmızılı takımı bu düzene göre oynatacağının altını çizen Hırvat teknik adam, zaman zaman ise bu şablonun dışına çıkmak zorunda kaldı. Bazen beşli bazen de dörtlü savunmayı da deneyen Tudor F.Bahçe derbisi ile birlikte kendi stiline dönüyor.

YENİDEN 3 savunmacı ile sahaya çıkıp orta sahayı beşli tutmak isteyen Tudor hafta boyunca da takımına bu sistem üzerinden idmanları yaptıracak. Medipol Başakşehir maçında alınan 4-0’lık yenilgi dışında takımın kötü oyunu da Tudor’un bu kararı almasında etkili oldu. Savunmadaki hataların yanı sıra orta sahada da rakiplerine karşı etkisiz kalan G.Saray’ın derbide ise ilk hedefi orta saha hakimiyeti.

ORTA SAHADA 4 İHTİMAL VAR

BU nedenle de üçlü savunmada takımını deneyen Tudor’un tercihleri ise şu anda belirsiz. Bir tarafta Başakşehir maçında sağda oynayan Semih’in hataları sonrasında Luis Cavanda ve Sabri Sarıoğlu’na forma şansı doğarken diğer yanda ise sakatlıktan çıkan Lionel Carole’ün sol bekte oynaması da muhtemel.
DEĞİŞİKLİKLER savunma ve orta sahanın kanatlarını etkilerken orta sahanın orta bölümünde ise Tudor’un elinde 4 oyuncu var. Kaptan Selçuk İnan’ın forması neredeyse garanti. Ancak diğer isim ise merak konusu. Tolga Ciğerci’den bir türlü istediği enerjiyi alamayan Tudor’un alternatifi ise Nigel de Jong. Ancak burada belirleyici unsur Josue olacak. Sneijder’in durumuna göre Portekizli oyuncunun da oynayacağı bölge netleşecek.

Haberin Devamı