Gazete Vatan Logo
Galatasaray Tudor limitleri zorluyor!

Tudor limitleri zorluyor!

Samorin kampında sarı-kırmızılı oyuncuların pestili çıktı! Günde 3 idmanlık bir programı 2 çalışmada veren Tudor ayrıca GPS koşu sisteminde de normal şartlarda 7 bin olması gereken seviyeyi 8 bine yükseltti.

Tudor limitleri zorluyor!

YENİ sezon hazırlıkları için Slovakya’da kampı tercih eden sarı-kırmızılılar Samorin’de hazırlıklarını son sürat sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon görevi Riekerink’ten devralan Igor Tudor, takımının koşu mesafelerini artırmak için kolları sıvasa da ne zaman ne de oyuncuların fiziki durumu buna yeterli olmadı.

FAKAT bu sezon her şey çok daha farklı olacak gibi... Hırvat teknik adam, takımın kendi istediği seviyelere gelmesi için sezon öncesi kampını sabırsızlıkla beklerken Samorin’de oyuncularını da bir hayli yoruyor. Geride kalan 3 günde Tudor takımına tam 1 haftalık kamp yaptırmış durumda. Hırvat çalıştırıcının meslektaşlarına göre zaten bir seviye daha sert olan antrenman programı ile de yetinmemesi sonrasında limitler de zorlanıyor.

IGOR Tudor 1 idmanda 1.5 antrenmanlık program uygularken günde yapılan 2 idman normal seviyede 3 idmana bedel.

BİR JUVENTUS BİR CHELSEA!

GELELİM Tudor’un oyun felsefesindeki en önemli detaya... Yani koşu mesafelerine... Samorin kampında GPS sistemi ile tüm oyuncular takip altına alınırken normal şartlarda bir oyuncunun değeri 6 ile 7 bin arasında olmalı. Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin büyük bir bölümünde tüm oyuncular bu değere göre çalıştırılırken G.Saray şu anda 8 bini bulmuş durumda. Bu rakamlar, sarı-kırmızılı oyuncuların tam da Tudor’un istediği yolda olduğunu gösteriyor.
G.Saray ile birlikte bu seviyeye çıkan Juventus ve Chelsea bulunuyor. Chelsea’nin başında Tudor’un eski takım arkadaşı Conte’nin bulunduğunu belirtip, Igor Tudor’un da Juventus’ta kariyerinin büyük bölümünü geçirdiği bilgisi de G.Saray’ın bu ekol ile yola devam edeceğinin de bir göstergesi.

Haberin Devamı