Gazete Vatan Logo
Başakşehir Başakşehir rövanşa bıraktı

Başakşehir rövanşa bıraktı

Avrupa Ligi'nde bu sezon grupları hedefleyen Medipol Başakşehir, Rijeka'ya diş geçiremedi!..

Başakşehir rövanşa bıraktı

Turnuvanın tecrübeli ekibi Rijeka karşısında oyunun tek hakimiydi temsilcimiz. Dün bir penaltısı verilmeyen, bir topu da direkten dönen Başakşehir 90+3’te de Cengiz karşı karşıya golü atamayınca Hırvatistan öncesi avantajı kaçırdı

AVRUPA Ligi 3. ön eleme ilk karşılaşmasında Başakşehir, Hırvatistan’ın Rijeka takımından istediğini alamadı. Ancak mücadeleye iki takımın pek de keyif vermeyen görüntüsünden çok Norveçli hakemin ilk yarıda takımımız lehine yaşanan net penaltı pozisyonunda beyaz noktayı göstermemesi damga vurdu. F.Bahçe-Monaco maçında verilmeyen golümüzün ardından bu maçta verilmeyen penaltı Avrupalı hakemlerin sezona hiç de iyi hazırlanmadıkları izlenimi verdi.

MAÇA konuk ekibin daha etkili başladığı dikkat çekti. Özellikle Tomasov’un iyi ve etkili pasları Rijeka’nın Başakşehir’i sıkıştırmasına neden oldu. 21’de Eren Albayrak’ın soldan güzel ortasına M. Batdal’ın uygun durumda kafa vuruşu auta çıktı. Bu Başakşehir adına ilk ciddi ataktı. 26’da bir hakem skandalı yaşandı. Doka’nın faul atışında kaleye gönderdiği top Rijeka’dan Bazjak’ın eline çarptı. Net penaltı görünen pozisyonda hakem Edvartsen oralı olmadı.

Haberin Devamı

29’DA yine Rijeka’dan Tomasov’un yaptığı ortaya Vesoviç’in kafa şutunu Volkan mükemmel çıkardı. Kalan sürede kayda değer başka pozisyon olmayınca ilk yarı golsüz kapandı.

ZEMİN KÖTÜ DURUMDA

RIJEKA 2. yarıya daha etkili başlarken 54’te Yalçın’ın kaptırdığı topa son vuran Tomasov’a kaleci Volkan mükemmel bir refleksle gol şansı vermedi. Bu dakikadan sonra Başakşehir Visca, Emre ve Eren’in etkili olmaya başlamasıyla oyunu rakip sahaya yığmaya başladı. Ancak bu baskı rakip kalede etkili bir pozisyon ortaya çıkarmadı. Başakşehir ikinci yarıda tek ve en etkili pozisyonu 90+3’te buldu.

DEFANS arkasına atılan topla buluşan Cengiz ceza alanına girdi ama sol çapraza düşerek karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemedi. Volkan takımı adına gecenin kahramanı olurken Fatih Terim Stadı’nın zemininin rezalet durumda olması şaşırttı.

Buz gibi penaltıyı vermedi!

MAÇIN 25. dakikasında hakem Svein-Erik Edvartsen skandal bir karara imza attı. Doka’nın çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleye yönelen topu Rijeka’nın hücum oyuncusu Bezjak bariz bir şekilde eliyle çıkardı. Ancak Norveçli hakem bu pozisyonda penaltı vermek yerine korneri işaret etti. Başakşehirli oyuncular uzun bir süre haklı olarak itirazda bulunsa da Edvartsen kararını değiştirmedi.

Haberin Devamı