Gazete Vatan Logo
Başakşehir Ava giderken avlandık!

Ava giderken avlandık!

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Başakşehir, İspanyol ekibi Sevilla’ya 2-1 mağlup oldu.

Ava giderken avlandık!

16’da Escudero, İspanyol ekibini öne geçirirken 64’te Elia ile skoru dengeledik. Bu dakikadan sonra galibiyeti kovalayan Başakşehir 84’teki bir anlık dalgınlıkta Ben Yedder’i durduramadı ve Sevilla, İstanbul’da kazandı

TARİHİNDE ilk kez Şampiyonlar Ligi play-off’u oynayan Başakşehir sanki buraların gediklisiymiş gibiydi sahada. Sevilla karşısında müthiş mücadele eden temsilcimiz hak etmediği bir yenilgiyle ilk ayağı kaybetti.

HENÜZ 2. dakikada ilk pozisyon Başakşehir’den geldi. Elia sol kanadı otoban gibi kullanıp şutunu çekti ancak kalecinin üzerine geldi bu vuruş. Dönen topu Mossoro tamamladı ama o da yakın mesafeden dışarı yolladı topu. 16’da ise Sevilla hızlı geldi ve golü buldu.

ORTA sahada kazanılan topla buluşan sol bek Escudero yerden ve sert vurup ağları buldu: 0-1. Bundan sonra kontrolü eline alan Sevilla, kalemizde etkili pozisyonlar üretse de ilk yarıda başka gol çıkmadı.

2. yarıya ise Başakşehir iyi başladı ve 61’de golle burun buruna geldik. Adebayor’un indirdiği topa altıpas üzerinden Visca vurdu ama kaleci başarılıydı.

Haberin Devamı

DİĞERE TAKILDIK

BUNDAN 1 dakika sonra ise akıl almaz bir gol kaçtı. Mahmut’un yenden pasında Adebayor rahat ama çok yavaş bir vuruş yaptı ve yine kaleciyi geçemedik. Ama bundan 1 dakika sonra gol geldi.

MAHMUT’UN derinlemesine pasını alan Elia sert ve düzgün vurup bu defa Rico’yu avladı. Bu dakikadan sonra tempo çok düştü ancak 84’te hiç beklemediğimiz bir anda golü yedik. 83’te oyuna giren Jesus Navas 84’te pasını gönderdi Ben Yedder de şık bir dokunuşla golünü attı: 1-2. 90+2’de Kerim’in ortasında Napoleoni’nin kafası direkten dışarı çıktı ve Başakşehir ilk maçı kaybetti.

Maçtan dakikalar:

2. dakikada Elia savunmadan aldığı topla Sevilla ceza sahası içine girdi. Bu futbolcu rakibini geçin sert vurdu, kaleci Rico’dan dönen topu Mossoro tamamlamak istedi ancak yandan auta gönderdi.

16. dakikada Sevilla orta sahasından atılan ara pasında ceza sahası içine hareketlenen Escudero yerden sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. 0-1

19. dakikada Clichy’nin ara pasına hareketlenen Visca'nın savunmanın arkasına sarkarak bekletmeden vuruşunda top az farkla auta çıktı.

Haberin Devamı

36. dakikada Escudero’nın soldan pasında Banega'nın vuruşunda kaleci Volkan Babacan topu kornere gönderdi.

40. dakikada Banega, savunma arkasına sarkan Correa’yı gördü. Bu futbolcu topla buluşur buluşmaz şutunu çekti ancak Volkan Babacan gole izin vermedi.

51. dakikada Emre’nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu yine bu futbolcu kullandı. Top az farkla üstten auta çıktı.
58. dakikada kazanılan serbest vuruşu Pareja kullandı. Direkt kaleye vuruşunda top üstten az farkla dışarı çıktı.
61. dakikada sol kanattan yapılan ortada savunmadan seken top Visca’nın önünde kaldı. Boşnak futbolcunun vuruşunda kaleci Rico topun ağlara girmesini engelledi.
63. dakikada Emre’nin pasında Mahmut ceza sahası içine girip ortasını yaptı. Adebayor’un şutunda kaleci Rico son anda golü önledi.
64. dakikada Mahmut’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Elia kayarak vurdu, top kaleci Rico’nun bacakları arasından geçerek ağlara gitti. 1-1
73. dakikada Emre rakibinden kaptığı topu bekletmeden ceza sahası içindeki Adebayor’a gönderdi. Bu futbolcunun vuruşunda top yandan auta gitti.
84. dakikada gelişen Sevilla atağında sağ kanattan topla hareketlenen Jesus Navas'ın kale sahasına ortasında topa hareketlenen Ben Yedder, plase vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-2
90. dakikada Kerim Frei’ın soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Napoleoni'nin kafa vuruşunda kaleci Rico’nun temasının ardından direğe çarpan top kornere çıktı.

Haberin Devamı

Maçtan notlar:

Teknik direktör Abdullah Avcı, Süper Lig'in ilk haftasında Bursaspor ile oynanan maçta adale sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen deneyimli futbolcuyu, ilk 11'de sahaya sürdü.
Turuncu-lacivertli ekip, 3. ön eleme turunda Club Brugge ile oynadığı maçlardaki aynı 11'iyle karşılaşmaya başladı.
Maçta kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Abdullah Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Elia ve Mossoro görev alırken, forvette Adebayor forma giydi.
Mert Günok, Alparslan Erdem, Da Costa, Gökhan İnler, Cikalleshi, Kerim Frei ve Napoleoni yedek kulübesinde yer alırken, yeni transferlerden Mevlüt Erdinç ve Tunay Torun maç kadrosuna alınmadı.
Sakatlıkları bulunan Aurelien Chedjou ve Egemen Korkmaz ile takıma dönme süreci devam eden Mehmet Batdal da kadroda yer almadı.
Adebayor ve Clichy 10 sene sonra birlikte Sevilla'ya karşı
Medipol Başakşehir'in yıldız oyuncuları Emmanuel Adebayor ve Gael Clichy, 10 sene sonra Sevilla'ya karşı bir kez daha sahaya çıktı.
2007-2008 sezonunda Arsenal forması giyen iki futbolcu, Şampiyonlar Ligi grup maçında İngiliz ekibinin 3-0 kazandığı maçta görev almıştı.
Adebayor, 2010-2011 sezonunda da Real Madrid forması ile Kral Kupası'nda Sevilla'ya karşı forma giydi. O maçı, başkent ekibi 2-0 kazanmıştı.
Mustafa Ceceli'den Medipol Başakşehir'e marş
Medipol Başakşehir ile Sevilla arasında oynanan maç öncesinde statta, şarkıcı Mustafa Ceceli'nin, turuncu-lacivertli takım için bestelediği yeni marş çalındı.
Kulüp sosyal medya hesaplarından da yeni marşın sözleri yayınladı.
Berizzo ilk resmi maçında
Sevilla, yeni teknik direktörü Eduardo Berizzo yönetiminde ilk resmi maçına Medipol Başakşehir karşısında çıktı.
Jorge Sampaoli ile yollarını ayırdıktan sonra göreve bir başka Arjantinli Berizzo'yu getiren Sevilla, yeni teknik direktörü yönetiminde 7 hazırlık maçı oynadı.
İspanyol ekibi bu maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
Sevilla'da Kjaer yedekler arasında
Fenerbahçe'den Sevilla'ya transfer olan Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer, Medipol Başakşehir'e karşı ilk 11'de şans bulamadı.
Son iki sezonu Fenerbahçe'de geçiren ve bu ay başında 12 milyon 500 bin avro bonservis bedeliyle İspanyol kulübüne transfer olan Kjaer, teknik direktör Eduardo Berizzo tarafından yedek oyuncular arasında bekletildi.
Sevilla'da 3 yeni transfer sahada
İspanyol ekibinde bu sezon kadroya katılan 3 oyuncu ilk 11'de şans buldu.
Teknik direktör Berizzo, yeni transferlerinden Luis Muriel, Ever Banega ve Guido Pizarro'yu ilk 11'de sahaya sürerken, Jesus Navas, Nolito ve Corchia'yı yedek kulübesinde tuttu.
Taraftarlar ilgi gösterdi
Medipol Başakşehir ile Sevilla arasında oynanan maça taraftarlar ilgi gösterdi.
Toplam 17 bin 500 bin seyirci kapasiteli 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda tribünler büyük ölçüde doldu.
Karşılaşmayı yaklaşık 150 İspanyol taraftar da tribünden takip etti.

Haberin Devamı