Gazete Vatan Logo
Galatasaray Turgay Kıran: 3 oyuncu ile anlaştık

Turgay Kıran: 3 oyuncu ile anlaştık

Galatasaray'ın başkan adaylarından Turgay Kıran, projelerini anlattı.

Turgay Kıran: 3 oyuncu ile anlaştık

Galatasaray'ın başkan adaylarından Turgay Kıran, Türkiye Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Birbirinden önemli mesajlar veren Kıran'ın transfer mesajları dikkat çekiciydi. Turgay Kıran, "Adrien Rabiot, Morgan Sanson ve Diego Rigonato ile görüştük prensipte anlaştık" dedi.

O RÖPORTAJIN TAMAMI...

Ortaköy'den yokuşu tırmanıp, tarih ve tabiatın iç içe geçtiği sümbül ve nergis kokuları arasında Boğaz'a nazır bir yerde Galatasaray'ın başkan adayı Turgay Kıran ile buluştuk, projelerini kadrosunu konuştuk. “Ben bir spor adamıyım” diyen ve TMOK, TFF'deki başkan yardımcılığı, Kürek Federasyonu ve Galatasaray'daki yöneticiliğini diğer adaylarla arasındaki fark olarak gösteren Kıran, “Herkes 4. yıldızı konuşuyor ama onu çoktan Galatasaray taktı, biz, 5. yıldız için geliyoruz” dedi.

İşte Kıran ve projeleri:

Borcu üç senede toplarız

“Amacımız; Galatasaray'ı 5 yılda düze çıkarmak, UEFA ve Süper Kupa'mızın yanına yenilerini koyarak, kulübümüzü Avrupa'nın zirvesine taşımak. Unutulmamalı ki, Galatasaray, ülke sporunun lokomotifidir. Futbolda daima şampiyonluk mücadelesinin içinde olmak zorunda. Galatasaray'ın şu an 900 milyon TL bilinen borcu var. Bu büyük bir rakam olmakla birlikte bizim için yönetilemeyecek bir borç değildir. Bunun için bankacılar, finansçılar ve borsacılardan oluşan bir ekip kurduk. Bunlar borcu nasıl yöneteceğimiz konusunda çalışıyor. Biz sorunu da biliyoruz, çözümünü de. Üç senede borcu toparlarız. Yapılması gereken şey, entelektüel sermayemizin önünü açmak. Biz güçlü bir ekiple geliyoruz. Ekibimizdekilerin her biri alanında bilgili, tecrübeli, trendleri takip eden iş ve sporda gururumuz olan Galatasaraylılar. Her Galatasaraylı gibi centilmenliği ruhunda yaşatan, biriyim. Rakiplerimize saygılıyım ama aslan iyi bir sembol; ormanın kralı sakin ama kükrediğinde önünde durulamaz!”

Haberin Devamı

Aysal har vurup harman savurdu

Ünal Aysal başarılı bir işadamıdır, akıllı ve zekidir. Ancak, Galatasaray'a geliş şekli usul açısından yanlıştır. Nitekim İnan Kıraç da bunu anlamıştır. Artık, 'Bir tek oyum var, onu kullanırım' diyor. Bu sözü bana verdi. Bir sözü daha var, 100 milyon TL. Onun takipçisiyim. Aysal'ın handikapı, Galatasaray camiasını tanımaması ve üst akıl iradesi ile yapılmış yönetimle başkanlığa soyunmasıydı, başarısız oldu, bedelini Galatasaray ödedi. Kulübün kasasına giren 1 milyar 500 milyon, o dönemde har vurup harman gibi savruldu. Sadece bonservis bedeli için 2011-14 arası 111 milyon avro artı faizi ödendi, hâlâ ödeniyor. Bu çok ciddi bedel, boşuna ödenen para... Duygun Yarsuvat döneminde de eklenenler var. Bizim, böyle bir lüksümüz yok.

Haberin Devamı

Oteller zinciri kuracağız

Para sorun değil... Gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmamız gerektiğini tam 9 yıl evvel söylemişim. Sanki bugünü o günden görmüş gibi. Tüm gayrimenkulleri toparlayıp, buna yenilerini de ekleyerek, bir torbaya koyup, dışardan gelecek güzel bir parayla fon yönetimi oluşturmak ve bunu yönetmek arzumuz. Soruyorlar, 'Riva'yı satacak mısınız?' diye. Riva'yı kimse satamaz, biz de sattırmayız. Ama başta Riva olmak üzere gayrimenkullerimiz üzerinde birçok ilde, hatta yurt dışında oteller zinciri kurma projemiz var. Ayrıca çok ciddi sponsorlarla görüşüyoruz.

Haberin Devamı

Üç takviye yapacağız

Fransa Ligue 1'de forma giyen Adrien Rabiot, Morgan Sanson ve Diego Rigonato ile görüştük prensipte anlaştık

Turgay Kıran, futbolda amatörlerle profesyonel takımları birbirlerinden ayıracaklarını belirtirken, “Artık Galatasaray'ın futboldaki yükselişini durdurmak mümkün değil” dedi ve yeni yapılanmayı anlattı. Kıran, “Biz de Abdurrahim yok, Sportif direktör var; o da Galatasaray'ın efsane futbolcusu Bülent Ünder. Hamzaoğlu ile birlikte çalışacak” dedi. Transfere 30 milyon avro ayıracaklarını söyleyen Kıran, “Bülent Hoca çalışmaya başladı bile, şu an ki kadromuza üç takviye yapacağız. PSG'den oyun kurucu Adrien Rabiot ile görüşüyoruz, 21 yaşında ve 5 milyon avroya alacağız. Reims'te oynayan Brezilyalı Diego Rigonato'yu da 2 milyon avroya almayı planlıyoruz, 26 yaşında. Montpellier'den Morgan Sanson var, 5 milyon avro” diye konuştu.

Haberin Devamı

Altyapının başına Juande Ramos

Gençlere yöneleceklerinin de bilgisini veren Kıran, “Altyapımızı uluslararası akademi havasına sokup, Brezilya, Arjantin, G.Afrika, Fransa'dan ilerde satabileceğimiz yerli ve yabancı gençleri yetiştirmeyi planlıyoruz. Başına Sevilla'yı Avrupa şampiyonu yapan Juande Ramos'u getireceğiz. Kendisiyle anlaştık. Gelecekte Ronaldo ve Ribery gibi olabilecek gençleri bulduk. Bu gençleri hem Galatasaray'a hem de Türk vatandaşı yapıp Milli Takım'a kazandıracağız. Belki bu oyuncuları yurtdışındaki bir takıma da gönderebiliriz, nitekim Brezilya'nın en popüler kulüplerinden biri ile kardeş kulüp olduk” diye konuştu.

KIRAN'IN PROJELERİ:

1. Galatasaray'ın marka değerini artırmak; üç yıl içinde Avrupa'da bir kupa kaldırmak.

2. Profesyonel futbol ile amatör futbolu birbirinden ayırarak iki farklı merkezde toplamak.

3. Amatör branş sayısını 7'den 23'e çıkarmak; olimpiyatlara sporcu vermek.

4. Riva, Ayvalık, Bolu başta olmak üzere 23 ilde tesisleşmek

5. Galatasaray Adası'nı geri almak.

İŞTE KIRAN'IN EKİBİ

Sportif Direktör: Bülent Ünder

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Altyapı ve Akademi: Juande Ramos

FİNANSAL YÖNETİM: Emel Çabukoğlu, Erdal Aslan, Altuğ Özarslan, Emre Alkin, Ömer Kayalıoğlu, Cemal Öztuna, Nejat Köknarer.

GAYRİMENKUL: İbrahim Bozanoğlu, Coşkun Kayı, Pelin Atik, Taygar Balkan, Coşkun Peküstün, Kemal Otluoğlu.

GALATASARAY ADASI'NI ALACAĞIZ

Turgay Kıran, yazarımız Hasan Sarıçiçek'e projelerini anlatırken, “Galatasaray Adası'nı bedeli ne olursa olsun alacağız. Galatasaraylıların hizmetine sunacağız” dedi.