Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Türk derbisi Fenerbahçe'nin!

Türk derbisi Fenerbahçe'nin!

THY Euroleague TOP 16 Turu E Grubu 6. maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i deplasmanda 77-73 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Türk derbisi Fenerbahçe'nin!

Fenearbahçe Abdi İpekçi'ye namağlup ve 11 maçtır kaybetmediği bir senaryoyla geldi, fakat 11 maç önce kaybettiği karşılaşma yine Abdi İpekçi'de Anadolu Efes karşısındaydı, tek fark lig maçı olmasıydı. Fakat Euroleague'de aynı metin geçerli olmadı ve Obradovic'in hamleleri Ivkovic'i devirdi.

Anadolu Edes ilk devrede, 9-0 ve 8-0'lık iki seri ile farkı 9 sayılara çıkarmayı başardı. Rotasyonu oldukça geniş kullanan Ivkovic her oyuncusunun enerjisinden faydalandı ve oyunun kontrolünü ele aldı. Özellikle Cedi hem savunmadaki sertliği hem de skoru tek başına sırtlamasıyla ilk yarının parlayan yıldızı oldu. Saric ise bulduğu yüzdeli isabetlerle Fenerbahçe'nin savunma planını bozdu. İlk devre Ivkovic'in kısa rotasyonunu değişken kullanması ve topa yaptırdığı baskı Fenerbahçe'nin hücum organizasyonunu sekdeye uğrattı. Fenerbahçe'de Vesely ve Udoh'un devrede hiç dinlenmemesi iki önemli enerji kaynağının çabuk tükenmesine neden oldu. (41-35)

İkinci yarı ise parkede farklı bir senaryo vardı. Ana oyuncularının gücünün tükeniyor olması ve hücumda çok varyasyon sağlayamaması Obradovic'in bir anda hiç süre almamış üç oyuncusunu sahaya atmasına neden oldu (Melih, Kalinic, Barış). Diri oyuncuların savunmada kattığı direnç, Melih'in muazzam performansı(14sayı) ve Kalinic'in de çok rastlamadığımız iyi oyunlarından birini ortaya koyması maçın bütün akışını değiştirdi. Ancak Ivkovic'in kafa karıştıran oyuncu değişikleri maçın sonunda doğru 5'i bulmasını engelledi ve Anadolu Efes karnesine sonunu iyi oynamadığı bir maç daha ekledi.

Haberin Devamı

Uzun zamandır Obradovic'in çok tercih etmediği Melih bugün aldığı sürelerde sağladığı katkıyla koçuna çok önemli bir mesaj verdi ve kenarda hazır bir askeri olduğunu gösterdi. Bu sonuçla Fenerbahçe Top 16'da 6'da 6 yaparak namağlup liderliğini sürdü ve Ivkovic'in Euroleague'de Obradovic'i yenememe geleneği devam etti.