Gazete Vatan Logo
TBL Türk finali sürpriz olmaz

Türk finali sürpriz olmaz

Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ve Anadolu Efes’in Genel Direktörü Alper Yılmaz çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk finali sürpriz olmaz

Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ve Anadolu Efes’in Genel Direktörü Alper Yılmaz, Efes’in AND Gayrimenkul ile yaptıkları anlaşma sonrası soruları cevapladı.

BİZİM İÇİN AVANTAJ

Final Four’a da değinen başarılı oyuncu şöyle konuştu: “Umarım Final-Four’da 4 Türk takımımızı da görürüz. İstanbul’da olması da bizim için büyük bir avantaj. Yeni bir format olacak bu sezon Eurolig’de, bizde bekleyip göreceğiz işin açıkçası. 16 takımda ilk defa bu formatta yarışacak. O yüzden zorlu ve çekişmeli olacak. Eurolig’de rekabetin üst seviyede olacağını düşünüyorum. Sezon boyunca en çok ayakta kalmayı başarabilen takım ligi en üst sıralarda bitirecektir diye düşünüyorum.”

“Final-Four’da Türk finali neden olmasın?” diye belirten Balbay, “Geçen sene bunu gösterdi Türk takımları. Bu senede neden olmasın? Türk basketbolunun sürekli artan bir grafiği var ve sürpriz olmaz diye düşünüyorum” sözleriyle Türk takımlarının Eurolig’de başarılı bir form grafiği çizeceğini söyledi.

TARAFTARA SESLENDİ

Yıldız isim, “Bu sene Efes taraftarına her top için savaşan istekli bir takım göstermek istiyoruz. Bizim savaşmamızı ve her top için yere atlamamızı görmek istiyorlar. Bunu göstereceğimizin sözünü verebilirim taraftarımıza” dedi. Anadolu Efes’in en büyük artısının hem antrenmanlarda hem maçlarda bütün oyuncuların çok istekli olması olduğuna dikkat çeken Balbay, takımın eksik olduğu yönü olarak ise, “Bazı oyuncularımızın Avrupa’da ilk seneleri olması dolayısıyla tecrübe olarak dezavantajı olabilir Eurolig ve Türkiye’de. Onun dışında pek bir eksiğimiz yok işin açıkçası” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞANSIMIZI YÜKSEK GÖRÜYORUM

Anadolu Efes’in Genel Direktörü Alper Yılmaz Eurolig’e de galibiyetle başlamayı hedeflediklerini dile getirirken, Final-Four’un İstanbul’da olması bütün takımlar için ayrı bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Bu sene bütün takımları daha zor bir Eurolig bekledğini söyleyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah hep beraber Final-Four’a gidebiliriz. 4 takımında Final-Four’a kalması şaşırtıcı olmaz ama 4 takımında kalamaması da şaşırtıcı olmamalı. Gönül ister ki mümkün olduğu kadar Türk takımı kalsın ama bir tanesinden de mutlu oluruz ama o bir tanesi biz olursak çok daha mutlu oluruz. O tempoya alışabilecek, ayak uyduracak takımların play-off için şansını yüksek görüyorum.”

Haberin Devamı

EUROLEAGUE'DE İKİ MAÇ

Eurolig’de temsilcilerimiz Galatasaray Odeabank ve Darüşşafaka Doğuş ilk maçlarına çıkmaya çıkıyor. Daçka ilk maçında deplasmanda Sırbistan’ın Kızılyıldız takımıyla 22:00’de karşılaşmaya hazırlanırken, Galatasaray ise saat 20:00’de, geçen sezon Fenerbahçe’yi yenerek şampiyon olan dünyaca ünlü Rus temsilcisi CSKA Moskova’yı mağlup ederek sezona galibiyetle başlamaya çalışacak.

(Hakan Akar/ Karar)